Onze diensten

Bureau Veritas publiceert beveiligingsstandaard

Datum: 10-10-2017

Bureau Veritas Certification heeft een technische standaard en certificering uitgegeven om bedrijven te ondersteunen in hun digitale transformatie en het vertrouwen in Big Data te bevorderen.

De nieuwe certificering van Bureau Veritas Certification is gebaseerd op de eerste technische standaard ter wereld die gericht is op het beheer van de beveiliging van persoonsgegevens door bedrijven. Deze standaard is opgesteld door Bureau Veritas Certification, in samenwerking met Lexing®, een internationaal netwerk van advocaten gespecialiseerd in de bescherming van persoonsgegevens.

Het doel is om bedrijven een gevestigde, onafhankelijke en geloofwaardige certificering te bieden die betrekking heeft op het beheer van de persoonsgegevens die zij verzamelen. Gecertificeerde bedrijven kunnen aantonen dat zij de persoonsgegevens die zij verzamelen beheren in overeenstemming met de wettelijke vereisten en de verwachtingen van hun belanghebbenden.

De nieuwe certificering loopt vooruit op de Algemene Gegevensbeschermingsverordening (GDPR) die in mei 2018 in werking zal treden in alle 28 EU-lidstaten. De verordening is van toepassing op bedrijven die overal in de wereld gevestigd zijn en die persoonsgegevens van EU-burgers verwerken of houden.

Meer weten? QSN kan organisaties helpen om deze norm te implementeren. Wil je de norm ontvangen of meer informatie ontvangen over het certificatieproces? Neem dan contact met ons op.

contact

Bron: http://www.businesswire.com/news/home/20171003006025/nl/

Bureau Veritas beveiligingsstandaard