Onze diensten

Certificatieschema Pentesten

Datum: 06-04-2021

Er is een certificatieschema voor pentesten gepubliceerd. Het schema is op NEN-EN-ISO/IEC 17065 gebaseerd, organisaties krijgen hierdoor meer duidelijkheid over de kwaliteit van pentesten. Certificatie Instellingen kunnen een contract afsluiten met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). In de zomer van 2021 wordt hoogst waarschijnlijk het eerste certificaat uitgegeven.

Aan de hand van een pentest worden kwetsbaarheden inzichtelijk. Denk aan zwakke plekken binnen de IT-structuur, website of applicatie. Organisaties kunnen deze risico’s vervolgens aanpakken. Er zijn de laatste jaren veel verschillende aanbieders bijgekomen, hierdoor is er onvoldoende zicht op de kwaliteit van de pentesten. Dit certificatieschema moet de kwaliteit van pentesten waarborgen. Er hebben diverse belanghebbenden meegewerkt aan dit schema, o.a.: MKB Nederland, CIO Platform, Verbond van Verzekeraars, Politie, Cyberveilig Nederland, NLdigital, Digital Trust Center en Online Trust Coalitie.

Update 13-7-2021

Meer weten over het certificatieschema voor pentesten? Lees ook dit nieuwsartikel. 

Meer weten?

Altijd op de hoogte over de ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: CCV

Certificatieschema pentest