Onze diensten

Dag van de checklist

Datum: 30-10-2020

Vandaag is het de dag van de checklist! Checklisten worden voor van alles gebruikt, maar hebben eigenlijk altijd hetzelfde doel. Inzicht geven in wat je nog wil of moet doen.

Aan het einde van een lange werkdag concluderen dat je veel taken niet hebt kunnen doen? Denk dan eens na hoe je de beschikbare tijd beter kan indelen. Een checklist kan daar bij helpen. Door inzicht te krijgen kan je alle taken zo efficiënt mogelijk inplannen. Voor je start met een checklist, is het verstandig om eerst te inventariseren waar je allemaal mee bezig bent. Wat zijn deze taken en hoe veel tijd ben je daar aan kwijt? Maak ook inzichtelijk wat belangrijke en minder belangrijke taken zijn. Maak vervolgens een dagelijkse of wekelijkse to-do list met de taken die je in ieder geval moet afronden. Belangrijk om de checklist vervolgens zo nu en dan te evalueren. Is deze realistisch en doe je nog de dingen met de meeste prioriteiten?

Ben jij fan van een to-do list op papier? Lekker strepen als de taak gerealiseerd is? Of gebruik je liever online tools, zoals Microsoft Planner? Welke app of tool gebruiken jullie?

Dag van de checklist