Onze diensten

Duurzame Dinsdag

Datum: 07-09-2021

De eerste dinsdag van september is het Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en op de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Op deze bijzondere dag staan er drie dingen centraal:

  • Het overhandigen van de Duurzame Dinsdag-koffer aan het kabinet en de uitreiking van de prijzen;
  • De uitreiking van het duurzame lintje;
  • De duurzame troonrede.

Naast alle duurzame ideeën en initiatieven wordt ook het duurzame lintje uitgereikt. Dit is een bijzondere onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving.

Meedoen aan Duurzame Dinsdag

Dit jaar kan je helaas niet meer meedoen aan Duurzame Dinsdag. Ideeën moeten namelijk begin juni worden ingestuurd. Ben je dit jaar geïnspireerd geraakt en wil je mee doen? Stuur dan jouw idee voor begin juni volgend jaar in via: Duurzame Dinsdag.

Initiatieven QSN

Voor QSN staat duurzaamheid ook hoog op de agenda. Wist je bijvoorbeeld al dat we op donderdag 16 september een Webinar over duurzaamheid hebben georganiseerd? Dit Webinar kan je je zien als een kort ‘duurzaamheidsjournaal’ waarin we stil stonden bij alle relevante actualiteiten en ontwikkelingen op het gebied van Duurzaamheid.

duurzame dinsdag