Onze diensten

eHerkenning in relatie met AIM

Datum: 20-06-2019

De AIM was al meer dan 10 jaar oud en technisch aan vernieuwing toe. Om aan de zwaardere beveiligingseisen van gegevens en persoonlijke informatie te voldoen gaat de AIM module werken met eHerkenning. In de vernieuwde AIM omgeving moeten organisaties vanaf de zomer 2019 inloggen met eHerkenning. Deze eHerkenning is niet noodzakelijk voor het doorlopen van de AIM beslisboom, maar wel nodig voor het maken van meldingen richting het bevoegd gezag.

Wat is AIM?

Een organisatie kan met de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) nagaan welke type inrichting het bedrijf is en welke voorschriften (milieuregels) het Activiteitenbesluit stelt aan zijn activiteiten. De AIM omgeving is een ICT omgeving met het doel het Activiteitenbesluit te ontsluiten voor bedrijven en het bevoegd gezag.

Aanvragen eHerkenning

Sinds 8 juni 2019 is het mogelijk om een eHerkenning aan te vragen. Alle medewerkers hebben een persoonlijk eHerkenningsaccount nodig om meldingen te kunnen maken richting het bevoegd gezag. De aanvraag kan enkele werkdagen duren, daarbij is het van belang dat de volgende criteria worden geselecteerd:

  • Betrouwbaarheidsniveau: eH2
  • Dienstverlener: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
  • Dienst: Activiteitenbesluit InternetModule

De Rijksoverheid heeft 5 erkende makelaars voor de eHerkenning aangesteld. Dit gaat om Welcome, KPN, Reconi, Digidentity en Connectis.

Meer weten?

Wil jouw organisatie meer weten over de AIM of de wijze waarop onze consultants jouw organisatie kunnen verder helpen? Neem contact op, we vertellen graag meer!

Contact

Bron: Infomil

AIM