Onze diensten

eHerkenning wordt noodzakelijk voor melden vanuit AIM

Datum: 26-03-2019

De huidige AIM module voldoet niet meer aan de eisen voor het beveiligen van gegevens en persoonlijke informatie. Om beter aan deze eisen te kunnen voldoen, gaat de AIM module werken met de eHerkenning. Update 19-06-2019: De eHerkenning is niet noodzakelijk voor het doorlopen van de beslisboom, maar nodig voor het maken van meldingen richting het bevoegd gezag.

Wat is een AIM module?

Een organisatie kan met de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) nagaan welke type inrichting het bedrijf is en welke voorschriften (milieuregels) het Activiteitenbesluit stelt aan zijn activiteiten. De AIM omgeving is een ICT omgeving met het doel het Activiteitenbesluit te ontsluiten voor bedrijven en het bevoegd gezag.

Veranderingen AIM

Update 19-06-2019: In de vernieuwde AIM omgeving moeten organisaties vanaf de zomer 2019 inloggen met eHerkenning of DigiD. Tevens wordt de tool ook opnieuw vormgegeven, zodat deze ook geschikt is voor tablets. Als een organisatie meldingen voor meerdere bevoegd gezagen verwerkt, komen er mee-kijk inlogs per bevoegd gezag.

Tijdig aanvragen van de Eherkenning

Organisaties kunnen zich voorbereiden op deze wijziging door (bij niet in bezit) alvast een Eherkenning aan te vragen. Het aanvragen kan op de website van eHerkenning en kost tijd. Het is van belang dat de volgende gegevens worden geselecteerd:

  • Betrouwbaarheidsniveau: eH2
  • Dienstverlener: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
  • Dienst: Activiteitenbesluit InternetModule

Update 19-06-2019: Vanaf 8 juni 2019 is het mogelijk om de eHerkenning aan te vragen.

Meer weten?

Wil jouw organisatie meer weten over de AIM of de wijze waarop onze consultants jouw organisatie kunnen verder helpen? Neem contact op, we vertellen graag meer!

Contact

Bron: Infomil

eherkenning aim