Onze diensten

Energie-audit EED uiterlijk op 31-12-2020

Datum: 18-11-2019

Heeft jouw organisatie meer dan 250 FTE? Of heeft jouw onderneming een jaaromzet van € 50 miljoen of meer en een jaarlijks balanstotaal van meer dan €43 miljoen? Dan is jouw organisatie, volgens de Europese Energie Efficiency Directive (EED), verplicht om periodiek een Energie-audit uit te (laten) voeren en in te dienen. Het doel van de Energie-audit is om bedrijven en instellingen bewust te maken van hun energieverbruik en van de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen.

Vierjaarlijkse verplichting

Sinds 1 juli 2019 dienen organisaties het Energie-audit verslag digitaal aan te leveren bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit Energie-audit verslag moeten organisaties vier jaar na indiening van het vorige Energie-audit verslag realiseren en aanleveren. Heeft jouw organisatie nog niet eerder een Energie-audit verslag ingeleverd? Dan moet dit uiterlijk op 31 december 2020.

Internationaal concern

Valt jouw organisatie onder een (internationaal) concern? Voor het bepalen of de onderneming in Nederland EED-auditplichtig is, moet je uitsluitend kijken naar het Nederlandse deel van het concern. Het gaat om het aantal FTE, de omzet en het balanstotaal binnen de Nederlandse vestiging(en) van het concern. Jouw organisatie dient dan te registreren voor het volledige concern, in de Energie-audit rapportage wordt over alle Nederlandse vestigingen gerapporteerd.

Hulp nodig?

Twijfel je of jouw organisatie onder deze EED-verplichting valt? Gebruik dan de Wetchecker Energiebesparing van de RVO.

Hulp nodig bij het uitvoeren van een Energie-audit en het opstellen van de rapportage? Onze consultants helpen graag. Wacht niet te lang, neem direct contact op.

Contact

Bron: RVO

 

 

RVO