Onze diensten

Fiets naar je werk dag

Datum: 19-05-2022

Het is vandaag de nationale ‘Fiets naar je werk dag’. Het doel van deze dag is om medewerkers te motiveren de auto vaker te laten staan en in plaats daarvan de fiets te pakken. Nergens ter wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland. Wist je dat het aantal fietsen op aarde wordt geschat op 1 miljard? 23 miljoen van deze fietsen staan in Nederland. En dan te bedenken dat Nederland slechts 0,2% van de wereldbevolking is. Toch fiets slechts 18% van de Nederlanders elke dag naar het werk.

QSN’ers Lianne en Monique komen dagelijks op de fiets naar ons kantoor in Sassenheim. Wat motiveert hen? We vroegen het!

“Goed voor het milieu” zeggen beide dames in koor. Lianne vult aan: “Daarnaast is het natuurlijk goed voor de gezondheid. Ik woon in de buurt van het kantoor en vind het heerlijk om elke dag dit stukje te fietsen. Het is voor deze afstand ook echt zonde om met de auto te komen.”. Monique: “Ik krijg energie van een stukje fietsen en tegelijkertijd bespaar ik er energie mee, twee vliegen in één klap. Ook kan ik na een dag werken mijn hoofd lekker leeg maken op de fiets.”

Bron: verder fietsen, duurzaam ondernemen.

duurzaamheid