Onze diensten

Gemakkelijk 10% energiebesparing

Datum: 11-02-2021

Diverse bedrijven en overheden hebben onderzoek gedaan naar het energieverbruik van dataservers. Conclusie: 10% energiebesparing is gemakkelijk mogelijk door de servers in de ‘spaarstand’ te zetten. Dit zou geen prestatieverlies moeten veroorzaken. Het is belangrijk dat de instellingen worden nagelopen en aangepast.

Instructie

Er is instructie- en trainingsmateriaal beschikbaar gesteld. Hierdoor kunnen organisaties gemakkelijk zelfstandig de spaarstand modus inschakelen. In de zogenaamde ‘Happy Flow-manual’ wordt stapsgewijs toegelicht wat nodig is voor de aanpassing.

LEAP

De verbetermogelijkheid is het eerste succes van LEAP. LEAP (Lower Energy Acceleration Program) is een coalitie tussen bedrijven en overheden. Dit is een initiatief om het energieverbruik van dataservers efficiënter in te richten. De RVO is ook onderdeel van deze coalitie en onderzoekt o.a. de beste manieren om energie te besparen.

Aan de slag met energiebesparing?

Wist je al dat er ook een internationale norm is voor Energiemanagement? Dit is de ISO 50001 norm, een normschema dat helpt om structureel het Energiemanagement van jouw organisatie te verbeteren. Vragen over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Plan gerust een vrijblijvend adviesgesprek in.

Contact

Bron: RVO

energiebesparing dataservers