Onze diensten

Nieuw whitepaper: NIS2

Datum: 29-09-2023

In 2016 trad de eerste Network and Information Security directive, ofwel NIS-richtlijn, in werking: een richtlijn om de digitale weerbaarheid van de gehele Europese Unie (EU) te verbeteren. Door de snelle digitale transformatie van de afgelopen jaren heeft de EU sinds 2020 gewerkt aan een nieuwe versie van deze richtlijn: de NIS2. Het doel van de herziening van de NIS-richtlijn is om de
weerbaarheid van onze samenleving te verbeteren evenals de cyberbeveiliging. Uiterlijk 17 oktober 2024 moet deze richtlijn door alle lidstaten worden omgezet in nationale wetgeving. In n Nederland wordt deze vertaalslag gemaakt in de Wet beveiliging netwerk en informatiesystemen (Wbni). Deze whitepaper vertelt je alles wat je op dit moment moet weten over de NIS2 en de Nederlandse vertaling naar de Wbni.

Hulp nodig?

Heb je vragen over het voldoen aan de NIS2-richtlijn? Onze kennisexperts helpen graag! Daarnaast kunnen we jouw organisatie helpen bij het uitvoeren van een GAP-analyse, het uitvoeren van een risicoanalyse en het ondersteunen bij het implementeren van de beveiligingsmaatregelen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Crisis management team

Download whitepaper

NIS2 in vogelvlucht

richtlijn
  • Wat is de NIS2-richtlijn?
  • Welke organisaties vallen onder de richtlijn?
  • Wat zijn de verplichtingen?