Onze diensten

SCCM start met Milieuprestatiemeting

Datum: 04-06-2018

Wist je dat SCCM onlangs een instrument heeft ontwikkeld waarmee je als organisatie je milieuprestaties inzichtelijk in beeld kan brengen? Het gaat om de ISO 14001 Milieuprestatiemeting. Door het beantwoorden van meerdere vragen wordt duidelijk hoe jouw organisatie ervoor staat, wat de sterke en de zwakke punten zijn en waar de kansen op milieugebied liggen. Het instrument bestaat uit 26 vragen verdeeld over vier thema’s: producten/diensten, leveranciersketen, productiemiddelen/faciliteiten en procesbeheersing/ veiligheid.

Het instrument wordt momenteel getest en SCCM is op zoek naar ISO 14001:2015 – gecertificeerde organisaties die het instrument willen gebruiken. Doet jouw organisatie mee aan de pilot?

Het invullen van de Milieuprestatiemeting helpt jouw organisatie namelijk met prioriteren en keuzes maken, beter inzicht te krijgen in het continue verbeteringsproces en helpt om intern ‘de neuzen’ in dezelfde richting te sturen. Tenslotte dient elke organisatie de verantwoordelijkheid te nemen om zich te blijven ontwikkelen op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Ben je geïnteresseerd om jouw organisatie te certificeren volgens de norm ISO 14001:2015? QSN helpt jouw organisatie graag verder! Onze consultants komen met een praktische aanpak die aansluit op jouw organisatie en zorgen ervoor dat het milieumanagementsysteem voldoet aan de eisen van de norm ISO14001:2015.

Milieuprestatiemeting

Meer weten of hulp nodig?

Contact