Onze diensten

Voldoen aan de geldende wet- en regelgeving met het RDMG

Datum: 30-11-2018

Ook jouw organisatie moet voldoen aan de actuele wet- en regelgeving! Maar de vraag is vaak: hoe doe ik dat dan en hoe maak ik dit als organisatie ook nog eens aantoonbaar?

Wet- en regelgeving is vaak veel omvattend en daarbij vinden er ook nog regelmatig wijzigingen plaats. Het niet voldoen aan wet- en regelgeving vormt een risico voor organisaties. Ook binnen diverse managementsystemen zoals de ISO 45001 voor gezond- en veilig werken en de milieunorm ISO 14001 zijn risico- en compliance management belangrijke onderwerpen.

QSN ondersteunt organisaties bij de opzet, implementatie en beheeractiviteiten van managementsystemen. Daarbij kan ook ondersteuning worden geboden op het gebied van wet- en regelgeving. Om dit verder te professionaliseren is QSN partner geworden van RDMG Uitgevers. RDMG is al sinds 1996 de specialist in digitale naslagwerken, op het gebied van wet- en regelgeving rondom milieu, arbeidsomstandigheden en veiligheid. Met software worden relevante wet- en regelgeving inzichtelijk gemaakt en kan worden gefilterd op wetsartikelniveau per thema zoals bijv. afval, bodem, lucht, milieumanagement, beeldschermwerk, verzuimpreventie. Eventueel is het ook mogelijk om klant specifieke milieuvergunningen toe te voegen aan het register.

QSN kan ook jouw organisatie begeleiding bieden bij het samenstellen van dit RDMG register. Het voordeel is dat er dan altijd een volledig en actueel inzicht is van de specifieke wetten en regels die gelden voor jouw organisatie. Via het wijzigingsoverzicht worden dagelijks relevante wijzigingen in wet- en regelgeving inzichtelijk gemaakt. Met de tool ‘’compliance’’ kan aantoonbaar worden gemaakt dat wordt voldaan aan de geldende wet- en regelgeving. Het is namelijk mogelijk om bewijslast te uploaden, verwijzingen te maken naar andere bestaande systemen binnen de organisatie en taken toe te wijzen. Hiermee wordt het register op maat gemaakt voor jouw organisatie.

Zeker weten dat jouw organisatie voldoet aan geldende wet- en regelgeving? Neem contact op en we vertellen je graag over de mogelijkheden.

Contact

wet- en regelgeving