Onze diensten

Warmetruiendag 2021

Auteur: Daphne Koot
Datum: 03-02-2021

Vrijdag 5 februari is het alweer de 15de editie van de Warmetruiendag! Het doel van deze nationale dag is om energieverspilling tegen te gaan. En iedereen kan meedoen! Zet de verwarming lager en trek een extra warme trui aan. Per graad dat de verwarming lager wordt gezet bespaar je 6% energie en 6% CO2. Als heel Nederland aan deze actie meedoet en 5 februari de verwarming één graad lager zet, besparen we al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO2.

Steeds meer organisaties beseffen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een positieve invloed heeft op de samenleving en op hun marktpositie. Maatschappelijk en financieel verantwoordelijk energiegebruik is voor veel bedrijven dan ook een belangrijk uitgangspunt voor de bedrijfsvoering. Of zelfs een concrete invulling van het MVO beleid. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen na Warmetruiendag bewuster met energie omgaat. Warmetruiendag is dus een leuke manier om bewustwording onder de werknemers te creëren.

Vanwege de corona maatregelen zal de komende winter veel energie verloren gaan. Kantoren worden verwarmd terwijl er maar een kleine groep mensen aanwezig is of zelfs helemaal niemand. Daarnaast moet het raam ook op koude dagen open voor extra ventilatie. Er zijn veel mensen thuis aan het werk en ook daar zet je op koude dagen de verwarming snel een graad warmer. Des te belangrijker dat we zowel op kantoor als vanuit huis meedoen aan Warmetruiendag. Zet aankomende vrijdag de verwarming een graad lager en trek met het hele gezin nog één keer die foute kersttrui uit de kast. Op deze manier staan we op 5 februari met heel Nederland op een vrolijke manier stil bij energiebesparing.

Doe jij vrijdag ook je mooie, lelijke, pluizige, comfortabele, foute of zelfgebreide lievelingstrui aan? De QSN’ers in ieder geval wel!

Bron: https://www.warmetruiendag.nl/

Klimaat