Onze diensten

Wijziging eHerkenning Informatieplicht energie besparen

Auteur: Ann Depoorter
Datum: 30-04-2021

De Informatieplicht is een verplichting voor bedrijven om te rapporteren welke energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder zijn uitgevoerd. Misschien heb je voor 1 juli 2019 al een keer moeten rapporteren. Bedrijven met een verbruik van 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas zijn dit namelijk verplicht. Nog niet gedaan? Rapporteer alsnog.

Wijziging eHerkenning

Per 1 juli 2021 wijzigt het niveau eHerkenning voor de Informatieplicht energiebesparing. Tot op heden konden bedrijven rapporteren met eHerkenning niveau 1. Dit vervalt per 1 juli 2021. Er is besloten om het veilig en betrouwbaar inloggen door bedrijven bij overheidsdiensten te vergroten. Wil je vanaf 1 juli 2021 de Informatieplichtrapportage indienen, inzien of aanpassen, dan heb je minimaal eHerkenning niveau 2+ met de juiste machtiging nodig.

Actualisatie Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML)

In 2021 en 2022 worden de Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML) geactualiseerd. Dit is een actie ter voorbereiding op de tweede ronde. In 2023 zijn bedrijven namelijk opnieuw verplicht om de rapportage in te dienen.

Hulp nodig?

De QSN Consultants helpen jouw organisatie graag verder met de uitdagingen op het gebied van wet- en regelgeving. Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Neem ook gerust vrijblijvend contact op!

Contact

wijziging niveau eHerkenning