Onze diensten

World Cleanup Day

Datum: 17-09-2021

Op zaterdag 18 september is het weer zo ver: World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Hoe doe je mee?

Iedereen kan meedoen aan World Cleanup Day. Op de aanmeldkaart van World Cleanup Day 2021 zie je alle opruimacties die tot nu toe zijn aangemeld. Iedereen kan zelf een actie aanmelden of zich aansluiten bij een organisatie, actiegroep, wijk of buurt. Sterker nog, World Cleanup Day kan niet bestaan zonder al deze acties. Op de kaart met opruimacties  kan je ook familie, collega’s, buren en vrienden uitnodigen en  motiveren om mee te doen. Door je aan te melden maak jij verschil voor een duurzamere wereld.

Op dit moment zijn er ruim 1200 opruimacties in Nederland op de kaart gezet. In Leiden is er bijvoorbeeld een opruimactie om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen in en rond de Leidse Rijn en Singel. Dit kan suppend, varend of gewoon wandelend. Ook in Groningen gaan ze de grachten op met 25 SUP’s om de grachten schoon te maken. De Partij voor de Dieren organiseert in Rotterdam ook een opruimactie. Meer dan genoeg acties waarbij je je als individu of groep kan aansluiten!

World Cleanup Day