Onze diensten

World Cleanup Day 2022

Datum: 16-09-2022

Aankomende zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day! Dit initiatief is in 2008 ontstaan in Estland. Daar verzamelde maar liefst 50.000 mensen zich om het hele land een in slechts 5 uur op te ruimen. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een wereldwijde opruimactie. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. In Nederland wordt World Cleanup Day georganiseerd door Plastic Soup Foundation.

#NotInOurBackyard

Dit jaar wordt, naast het opruimen van Nederland, extra aandacht gevraagd voor het plasticafval dat terecht komt in andere landen. Uit onderzoek van Plastic Soup Foundation blijkt dat Nederland in 2021 de grootste Europese exporteur van plasticafval naar niet-OESO-landen was. Deze landen, zoals Indonesië en Vietnam, beschikken meestal niet over de juiste infrastructuur om het plasticafval goed te verwerken. Het wordt in de open lucht gestort en ongecontroleerd verbrand. Daarbij komen schadelijke stoffen, restanten plastic en microplastics vrij. Dit vervuilt niet alleen het milieu maar ook de gezondheid van de lokale bevolking.

Een bijdrage leveren

Als organisatie kan je ook een steentje bijdragen aan World Cleanup Day. Via het online platform kan je een opruimactie aanmaken en met jouw organisatie zoveel mogelijk geld inzamelen. Daarnaast kan je natuurlijk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoger op de agenda zetten. Er zijn verschillende manieren om aan de slag te gaan met Duurzaam Ondernemen. Ga voor certificatie op de MVO Prestatieladder, zet een managementsysteem op conform ISO 26000 of neem één of meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s) op in duurzaamheidsverslaglegging.

Hulp nodig?

Duurzaamheid binnen jouw organisatie naar een hoger niveau tillen? Er zijn verschillende manieren om hier mee aan de slag te gaan. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en helpen je een passende keuze te maken.

Contact

Bron: World Cleanup Day

world cleanup day