Onze diensten

World Cleanup Day!

Datum: 18-09-2020

Morgen, zaterdag 19 september 2020, is het World Cleanup Day! Dit is een wereldwijde opruimactie waar ruim 180 landen aan meewerken. De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda. De productie van plastic neemt nog steeds toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in rivieren en zeeën. In Nederland wordt deze editie georganiseerd door de Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon. Het doel is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Ook krijgen we meer inzicht over het soort afval en de herkomst ervan. Dat is belangrijke informatie voor het vinden van structurele oplossingen. Via de website www.worldcleanupday.nl is het ook mogelijk om als organisatie te sponsoren of mee te doen. Naast het opruimen van het zwerfafval en het vinden van structurele oplossingen is ook bewustwording een belangrijk speerpunt. Langs de Nederlandse stranden vond QSN’er Tessy bijvoorbeeld het bewustwordingsbord op de afbeelding rechts.

Een paar praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt:

  1. Zorg voor een goede milieustraat op kantoor, stimuleer medewerkers om plastic altijd te scheiden;
  2. Schrijf je in voor de Cleanup Days of organiseer een andere dag waarop je met elkaar de handen uit de mouwen steekt;
  3. Stop met wegwerpartikelen.50% van het plastic in de oceaan is single use. Kies dus voor alternatieven zoals herbruikbare koffiekopjes en aangepast inpakmateriaal.

Wat doet jouw organisatie tegen plastic soup? Welke initiatieven nemen jullie? Steek jij morgen ook de handen ook uit de mouwen? We laten ons graag door jullie inspireren!

World Cleanup Day