Onze diensten

Driessen Groep

Driessen Groep is een familiebedrijf die zich al 30 jaar bezighoudt met het verbinden van mens en werk. De organisatie is actief in de sectoren overheid, onderwijs en zorg. Sinds 2015 hebben diverse QSN consultants de organisatie mogen ondersteunen bij de implementatie en het beheer van diverse certificatieschema’s. Driessen Groep is de trotse eigenaar van het ISO 9001, ISO 14001 en ISO 27001 certificaat. Vorig jaar hebben ze daar ook de MVO Prestatieladder trede 3 aan toegevoegd. We spreken Fleur Verhoeven, MVO adviseur bij Driessen Groep, over dit succesvolle traject en de samenwerking met QSN.

Werkgeluk mogelijk maken

De Driessen Groep familie bestaat uit 13 verschillende bedrijven met elk hun eigen expertise, uiteenlopend van recruitment, uitzenden tot online arbeidsmarktoplossingen en arbodienstverlening. Allemaal met hetzelfde doel: werkgeluk mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Fleur begint: ‘Bij Driessen Groep staan onze (flexibele) medewerkers centraal. Daarom doen wij er alles aan om een werkomgeving te creëren die het mogelijk maakt om werkgeluk te ervaren.’ De dienstverlening van de familie van bedrijven en de sector waarin zij actief zijn, maakt dat zij midden in de maatschappij staan. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Driessen Groep dan ook een belangrijk en relevant thema. Fleur vertelt verder: ‘Onze organisatie vindt het belangrijk om goed te doen. We zijn intrinsiek gemotiveerd om aan de slag te gaan met MVO. Met name de pijler people past helemaal in ons straatje!’.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Driessen Groep is zich bewust van de impact die ze heeft op de omgeving. Voor certificering op de MVO Prestatieladder hadden ze ook al een grote maatschappelijke betrokkenheid. ‘Wij vinden het intrinsiek belangrijk om goed te doen en een positieve maatschappelijke impact te hebben. We hebben dus ook niet veel nieuwe dingen opgezet maar vooral verzameld wat er al was. Zo hebben wij een eigen Driessen Foundation, waar 10% van onze nettowinst naartoe gaat.’ vertelt Fleur enthousiast. De Driessen Foundation heeft als doel om werkgeluk mogelijk te maken voor mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Een mooi initiatief is bijvoorbeeld Jan&Koek, een inclusieve koffiebar waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om alle initiatieven aantoonbaar te maken heeft Driessen Groep besloten om zich te certificeren op de MVO Prestatieladder. QSN heeft de organisatie in dit traject ondersteund. Consultant Ann vertelt er meer over: ‘We zijn gestart met een gap analyse op de MVO Prestatieladder. Hiermee konden we vaststellen wat de organisatie wel en niet op orde had. Daarnaast hebben we aan een betrokken groep medewerkers een normkennis training gegeven over de MVO Prestatieladder. Op basis van de uitkomsten van de gap analyse hebben we gezamenlijk een plan van aanpak opgesteld en zijn we aan de slag gegaan.’ Fleur vult aan: ‘En met succes! Vorig jaar hebben we het certificaat voor trede 3 in ontvangst mogen nemen’.

Langdurige samenwerking QSN

Consultant Ann heeft Driessen begeleid in het MVO traject. Fleur vertelt over de samenwerking met Ann: ‘We kennen Ann al een tijdje door haar werkzaamheden voor het beheer van het kwaliteits- en milieumanagementsysteem. Hierdoor kent Ann onze organisatie en de familie ook goed. Dit zorgt voor een prettige samenwerking.’ Ann beaamt dit: ‘We versterken elkaar. Het is leuk om te zien hoe zelfstandig Driessen Groep is. Ik fungeer voornamelijk als sparringpartner. Daarnaast ondersteun ik op het gebied van wet- en regelgeving en voer ik de interne audits uit.’ Naast de begeleiding bij het MVO traject, ondersteunt QSN de organisatie ook in het beheer van ISO 9001, ISO 14001 en ISO 27001. Consultant Lonneke is verantwoordelijk voor informatiebeveiliging en heeft tevens de onafhankelijke audit voor de MVO Prestatieladder uitgevoerd. Bij QSN hechten we veel waarde aan de langdurige samenwerking met Driessen Groep. Account Manager Lianne haakt daarop aan: ‘We hebben een fijne relatie met Driessen Groep. Het is ook mooi om te zien dat zij ons een warm hart toedragen en ons aanbevelen bij de andere bedrijven uit de familie. Onlangs hebben we bijvoorbeeld IJK begeleid naar het ISO 27001 certificaat.’

Ambitie voor de toekomst

De processen, plannen en doelstellingen zijn opgesteld. Het certificaat is binnen. De volgende stap is het creëren van bewustwording en draagvlak binnen de hele organisatie. Onlangs heeft Driessen Groep een eerste kick-off sessie gehad met een groep collega’s die enthousiast zijn over duurzaamheid en maatschappelijke impact. ‘Het is belangrijk dat MVO ook gaat leven bij onze mensen. Het organiseren van een kick-off sessie leek ons een goede eerste stap’ begint Fleur ‘Tijdens deze sessie is verteld waar Driessen Groep mee bezig is. Daarnaast zijn de verwachtingen uitgevraagd en ideeën besproken.’ Driessen Groep heeft ook nog andere ambities voor de toekomst, Fleur vertelt: ‘De focus ligt bij ons heel erg op de pijler people. Het aankomende jaar willen we ook verder inzoomen op de pijlers planet en profit. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met het mobiliteitsbeleid en op zoek naar een slimmere omgang met gas en energie.’. Driessen Groep wil in de aankomende jaren een stap zetten naar trede 4 op de MVO Prestatieladder. ‘Een mooie manier om nog meer duurzame impact te gaan maken, samen met onze collega’s, klanten en leveranciers!’ sluit Fleur af.

Mogen we jouw organisatie ook ondersteunen bij certificatie op de MVO Prestatieladder?

Contact