Onze diensten
Consultant
Johan Mekking

Johan werkt sinds 1 februari 2023 bij onze organisatie. Hij vervult de rol van QHSE Consultant. Hij is zijn carrière ooit begonnen als systeembeheerder maar ondertussen doorgegroeid in de rol van Quality Manager. Hierdoor heeft hij veel ervaring in het aansturen van afdelingen, verbeteren van processen en waarborgen van kwaliteit. De ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 en VCA normen zijn Johan dan ook niet onbekend. We laten hem graag zelf even aan het woord.

Johan Mekking

“Toen ik mijn gezin vroeg hoe zij mij zouden omschrijven antwoordden ze dat ik goed in staat ben om het overzicht te houden en denk in oplossingen in plaats van problemen. Daar herken ik mezelf wel in. Ik zet me altijd voor 110% in. Er is namelijk altijd ruimte voor verbetering. Mijn motto daarin? Van zilver goud maken. Mijn gezin voegde daar nog aan toe dat ik graag de leiding neem, maar dat ik ook weet wanneer ik hulp moet vragen. Ik sta open voor feedback. Je bent ten slotte nooit te oud om te leren!

Ik ga uit van de kracht van de mensen om mijn heen. De mooiste prestaties die ik heb bereikt zijn vaak het gevolg van een teaminspanning. Op zakelijk gebied ben ik trots op mijn coördinerende rol in een grote reorganisatie bij mijn vorige werkgever, waarbij een volledige fabriek in een Hongaarse fabriek geïntegreerd moest worden. Daarnaast ben ik trots op de bijdrage die ik heb mogen leveren in de ontwikkeling van mijn kinderen. De balans tussen werk en privé is trouwens heel belangrijk. Dat is niet altijd makkelijk voor iemand die van veel dingen enthousiast wordt. Maar ik word er steeds beter in.

In mijn vrije tijd word ik blij van (race)fietsen, koken, lezen en kamperen. Een lange camperreis maken, bij voorkeur door Afrika, staat bovenaan de bucketlist. Heerlijk die vrijheid! Dat heb ik ook als ik op de (race)fiets zit. Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht en tegelijkertijd kan je ook nog wat zien van de omgeving. Fietsen werkt ook therapeutisch. Na 10 kilometer vol in de wind met de wetenschap dat er nog 20 of 40 kilometer volgt, dan is er geen ruimte voor afleidende gedachten. Die pedalen moeten rond anders kom ik niet thuis.”