Onze diensten
Consultant
Liesanne Visser

Liesanne werkt sinds 2019 bij onze organisatie als Information Security Consultant. Na haar bachelor- en masteropleiding op het gebied van Communicatie & Organisatie aan de Universiteit in Utrecht, heeft zij de laatste twee jaar als Projectmanager bij Mazars gewerkt. In de rol van Consultant en trainer helpt Liesanne bij ons zorg- en ict-organisaties bij de implementatie van Informatiebeveiliging. We laten haar hieronder graag zelf aan het woord.

Liesanne Visser

‘Volgens mijn familie ben ik naast sociaal en gevat ook erg loyaal en betrokken. Daar herken ik me helemaal in. Ik ben iemand die echt werkt met ‘hart voor de zaak’ en voor collega’s door het vuur gaat. Ik heb niet per se nieuwe dingen nodig om uitgedaagd te worden, maar zie ook de uitdaging in datgene waar ik al langer bij betrokken ben. Ik denk namelijk dat alles altijd beter, mooier en leuker kan als je er energie in steekt. Niet dat dit betekent dat het zoals het nu is niet goed zou zijn. Maar eerder dat we het met elkaar verdienen om het nog beter te maken. Zodat we er nog meer winst uit kunnen halen of plezier aan kunnen beleven.

Het ultieme voorbeeld van kwaliteit? Het begint ermee dat de zaken praktisch en inhoudelijk goed op orde zijn, maar dat is slechts de basis. Je moet ook aandacht hebben voor de mensen tegenover je, snappen hoe zij in de wedstrijd zitten en hierop inspelen. Zo maak je er met elkaar een mooie tijd van, ongeacht wat het precies is dat je moet doen. En bereik je een situatie waarin klanten zo goed worden ontzorgd, dat ze amper in de gaten hebben dat er achter de schermen heel hard wordt gewerkt.

Als host heb ik een aantal keer een conferentie gepresenteerd voor 1500 studenten. Ik leidde het programma en interviewde internationale sprekers voorafgaand aan hun talk. Ook zorgde ik dat de deelnemers zich welkom voelden en moest ik die suffe praktische mededelingen doen over schoonmaakregeltjes en verkeerd geparkeerde auto’s. Toch heb ik geprobeerd om ook daar iets leuks van te maken. Met succes, want de zaal barstte regelmatig in lachen uit. Hierdoor bleven de mededelingen bovendien beter hangen. Na afloop kreeg ik hier veel complimenten over. Zo zie je maar: overal valt een feestje van te maken.

Ik hou ervan om met mensen te praten, maar heb ook geleerd hoe belangrijk het is om te luisteren. Om de juiste vragen te stellen en zo de ánder te laten praten. Voor mij heeft dit ook heel erg met gelijkwaardigheid te maken. Ongeacht hoe oud, jong, ervaren of onervaren iemand is, diegene heeft je altijd wel iets te vertellen wat je zelf nog niet wist. Daar ben ik nieuwsgierig naar!’