Onze diensten
Consultant
René van Snek

René werkt sinds 1 juni 2023 als Quality en Information Security Consultant bij onze organisatie. Bij zijn vorige baan vervulde hij onder andere de rol van interne auditor en security officer. In deze rollen heeft hij succesvol bijgedragen aan het behalen van het ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 certificaat. René heeft dus veel ervaring met het opzetten en onderhouden van een kwaliteits- en informatiebeveiligingsmanagementsysteem. We laten hem graag zelf even aan het woord.

René van Snek

‘Vriendelijk, rustig en altijd een luisterend oor, zo omschrijft mijn partner mij. Dat is voor mij herkenbaar; ik ben altijd in voor een praatje en probeer dan te zorgen voor een vrolijke noot. Ook vindt zij dat ik door mijn brede algemene kennis over veel onderwerpen kan meepraten en buiten de gebaande paden kan denken. Ik ben nieuwsgierig, creatief en kom soms met ideeën waarmee verwachtingen mogelijk overtroffen worden. Wanneer dat lukt, is dat voor mij een mooi voorbeeld van kwaliteit.

Ik lees graag over van alles wat met mijn werk te maken heeft. Zo heeft het boek ‘The Cuckkoo’s Egg’ van Clifford Stoll mij lang geleden enorm geïnspireerd. Het boek gaat over hackers en computerspionage. Het is, zo ver ik weet, het eerste gedocumenteerde verslag over cybersecurity en de impact die het had op het dagelijkse leven van de schrijver. De zoektocht naar de hacker via het ‘internet van 1989’ leest als een klassieke spionagethriller en boeide mij van het begin tot eind. Een aanrader!

Op mijn vrije dag ga ik het er liefst op uit met het gezin of doe ik iets sportiefs. Ik blijf graag fit. Skiën en voetbal zijn mijn passies, hoewel een rondje fietsen op de racefiets niet mag ontbreken. In het winterseizoen ben ik ook actief als skileraar bij het SHOS (Stichting geHandicapten Op Ski’s) en Snowworld Ruchphen. En voor wat betreft het fietsen, op mijn bucketlist staat nog altijd het beklimmen van de Stelviopas.