Onze diensten
Consultant
William Kulk

William Kulk heeft een achtergrond in Accountancy. Voordat hij in 2019 bij onze organisatie startte, was hij o.a. IT auditor bij BDO en heeft hij ervaring opgedaan met het toepassen van AVG wetgeving, Informatiebeveiliging, ERP audits en het samenstellen van ISAE rapportages. Hij is Projectleider op het gebied van ISO 27001, NEN 7510 en ISAE rapportages. We laten hem hieronder graag zelf aan het woord.

William Kulk

‘Of ik nu klappertandend door het hooggebergte trek of mij een weg baan door de klamme hitte van de jungle. Of mijn MacBook Pro net nog is gebruikt of al een week in de kast ligt: ik druk op de powerknop en kan binnen vijf seconden aan de slag. Dat is voor mij hét toonbeeld van kwaliteit. Niet dat de laptop per se mee moet op reis, hoor. Mijn gezin en m’n creditcard, meer heb ik niet nodig om op avontuur te gaan. Bijvoorbeeld in de Zwitserse Alpen. Hoewel ik net zo lief met mijn vrouw en dochter naar het altijd weer mooie Katwijkse strand ga.

In haar boek Grit beargumenteert hoogleraar psychologie Angela Duckworth dat talent ondergeschikt is aan wilskracht. Het is misschien een cliché dat als je iets heel graag wilt, het dan ook lukt. Soms is iets een cliché omdat het gewoon waar is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als je ergens je zinnen op hebt gezet én je een vangnet van lieve mensen om je heen hebt, je een heel eind gaat komen met het inkleuren van je doelen en dromen. Dat is ook wat ik zo bewonder aan olympisch en wereldkampioen zwemmen Maarten van der Weijden: hij laat zien wat mensen in hun mars hebben op basis van training en wilskracht. Een mooi en inspirerend persoon.

Volgens mijn vrouw ben ik sociaal, zorgzaam, gedreven en perfectionistisch. Daar kan ik me wel in vinden. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat anderen bezighoudt en loyaal aan de mensen om me heen. Daar hoort voor mij ook bij dat ik altijd voor een ander klaarsta. Deze karaktereigenschappen neem ik ook zeker mee naar klanten. En ja, ik kan een echte pietlut zijn. Gelukkig is dat meestal een goede eigenschap.

In 2018 heb ik een roadtrip van vijf maanden gemaakt dwars door Europa. Het geeft een ontzettend vrij gevoel om met de auto rond te toeren en van dag tot dag te leven. Eerder heb ik ook een wereldreis gemaakt, maar mijn bucketlist staat nog vol met avonturen in het buitenland. Zo wil ik minimaal één keer in m’n leven de wereld rondzeilen. Ooit wil ik een weeshuis bouwen in Oost-Afrika. En het lijkt me geweldig om te voet een deel van de Pan-American Highway af te leggen, het netwerk van wegen dat van het noorden van Alaska tot het zuiden van Argentinië loopt.’