Onze diensten

Trainingen & Events

ISO 27001 training

Beschikbare data
Tijdsduur
Personen
Kosten
18/06/2024
Tijdsduur: 8 uur
Personen: Min 4 & Max 8
Kosten: € Informatie kosten aanvragen per persoon
26/11/2024
Tijdsduur: 8 uur
Personen: Min 4 & Max 8
Kosten: € Informatie kosten aanvragen per persoon

Aan de slag met de ISO 27001:2022 norm!

Een praktische ISO 27001 training

Deze praktische (incompany) ISO 27001 training wordt gegeven op ons kantoor in Rijswijk of Eindhoven en is bestemd voor medewerkers van organisaties die een managementsysteem voor informatiebeveiliging ontwikkelen, beheren of gaan beheren. Tijdens deze training pakken we de meest recente versie van de norm (ISO 27001:2022 en ISO 27002:2022) erbij en leren we alles over de inhoud van de norm, de eisen en het toepassen in de praktijk. Kennis van of ervaring met ISO 9001 is nodig om deel te kunnen nemen, ervaring met ISO 27001 is niet vereist.

Waarom organisaties voor een training van Cuccibu kiezen

De trainers van Cuccibu hebben veel praktijkervaring en genieten er van kennis te delen. Tijdens deze trainingsdag ligt de focus niet op regeltjes waarbij jij luistert en wij praten, maar op een praktijkgerichte opzet met veel ruimte voor oefening en discussie.

Wat je gaat leren over informatiebeveiliging

•    Inzicht in de eisen van de ISO 27001:2022 norm
•    Normeisen vertalen naar de eigen organisatie
•    Beter begrip ontwikkelen van ‘risico gebaseerd denken’
•    Inzicht in de wijze van beoordelen door een certificerende instelling

Deze training richt zich zowel op de ISO 27001:2022 norm als de ISO 27002:2022 praktijkrichtlijn. Je leert de theorie aan de hand van praktische oefeningen zodat je de opgedane kennis meteen in je eigen organisatie kunt toepassen. We beginnen met de achtergronden van dataveiligheid en besteden aandacht aan begripsvorming rondom informatiebeveiliging. Vervolgens gaan we in op de normeisen van ISO 27001. Je leert hoe je de norm vertaalt naar jouw eigen organisatie en hoe je risico’s in kaart brengt. Daarbij houden we de organisatiecontext steeds goed in beeld. Ook gaan we uitgebreid in op mogelijke beheersmaatregelen en bestuderen we het doel en de werking van de Verklaring van Toepasselijkheid.

Incompany

Bij Cuccibu geloven we in trainingen die helemaal zijn afgestemd op jouw organisatie. Daarnaast is het belangrijk dat betrokken medewerkers voldoende inzicht hebben in de norm en de gestelde eisen. Deze praktische ISO 27001 training kunnen we daarom ook incompany verzorgen. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via info@qsn.nl of vul ons contactformulier in.

Remote

Onze trainingen worden in principe op locatie en real-life georganiseerd. Echter, in tijden van corona was dit niet mogelijk en dat vroeg om een andere aanpak. Het resultaat? We kunnen onze trainingen ook remote verzorgen, zowel incompany als op open inschrijving. De training wordt gegeven door een ervaren trainer en wordt georganiseerd in twee ochtenden. Het programma is aangepast zodat er ook op afstand voldoende met de materie kan worden geoefend. Data zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Direct inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.