Onze diensten

William over werken bij QSN

Een week in het leven van....

Inmiddels werk ik, William Kulk, alweer 3 jaar als ‘Information Security Consultant’ bij QSN. In die tijd heb ik veel geleerd en veel mooie (klant)momenten mogen meemaken. Het is werkervaring waar ik dankbaar en trots op ben. In deze blog deel ik graag mijn ervaringen met je. Wat betekent werken bij QSN nu voor mij?

Een werkweek bij QSN ziet er (gelukkig) nooit hetzelfde uit. Om toch een idee te geven van de werkzaamheden, neem ik je eerst mee in een random werkweek.

Maandag:

Ik start de week met het invullen van de urenstaat van vorige week. Even mijn ‘levenslijn’ Outlook erbij pakken om te kijken welke werkzaamheden ik vorige week heb gedaan. Om 9.00 uur is het tijd voor mijn eerste overleg. Samen met de klant de acties bespreken die in deze sprint van de ISO implementatie zijn opgepakt. Gaaf om te zien wat ze in de afgelopen weken al hebben bereikt! Na de lunch heb ik een overleg met een andere klant ter voorbereiding op de interne audits. Het laatste uur van de dag beantwoord ik nog snel even wat e-mails.

Dinsdag:

Vandaag staat een interne audit op de internationale norm voor Informatiebeveiliging, ISO 27001, op het programma. Aan de hand van een auditplanning spreek ik verschillende mensen in een organisatie; van directeur tot magazijnmedewerker. Ik vraag hoe processen lopen en beoordeel in hoeverre dat aansluit op de norm. Hoewel interne audits veel energie kosten, krijg ik er ook veel energie voor terug. Het is enorm belonend als een klant vol zelfvertrouwen en trots toelicht hoe ze zaken voor elkaar hebben. Door jouw adviezen als Consultant die professionaliseringsslag van dichtbij meemaken, daar doe je het voor!

Woensdag:

Nu de indrukken van gisteren nog vers in het geheugen liggen, gaan we meteen maar aan de slag met het uitwerken van de auditrapportage. Ik heb veel sterke punten geconstateerd, maar ook zeker een aantal verbeterpunten. Nog even de spreekwoordelijke puntjes op de i voor dat de klant de externe audit heeft… Aan het einde van de dag lever ik de auditrapportage op en bel ik de klant voor een korte toelichting.

Donderdag:

Deze ochtend staat het voorbereiden van een management review op de agenda. Ik verwerk alle input van de klant in een overzichtelijke presentatie, zodat het uitvoeren van de management review zo efficiënt mogelijk verloopt. We blikken terug op de afgelopen periode en beoordelen of het managementsysteem goed past bij de organisatie en daarmee hopelijk ook doeltreffend is. De middag staat geblokt voor het uitvoeren van een risicoanalyse, samen met het managementteam van een tech startup. Naast een aantal slechte IT-grappen levert de sessie ook zeker nuttige inzichten op.

Vrijdag:

’s Ochtends doe ik de voorbereiding voor een ISO workshop bij een nieuwe klant en ’s middags plan ik wat kennistijd om een online masterclass ‘Veranderen en vernieuwen’ te volgen. Tegen het einde van de middag bel ik nog even met een klant die de laatste dag van de externe audit net achter de rug heeft. De audit is goed verlopen en ze worden voorgedragen voor certificering. Dat is nog eens een goed begin van het weekend!

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij QSN? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Shanice Eisden via 06-15408749 of seisden@qsn.nl.

William Kulk