Onze diensten

Filmtips voor kerst van QSN'ers

 

Namens alle medewerkers van QSN wensen we je alvast mooie feestdagen en een succesvol 2022. Een aantal QSN’ers delen de favoriete (kerst)films. Misschien leuk ter inspiratie voor de feestdagen. Welke film ga jij kijken?

Ann Depoorter

“De film Elf is echt een aanrader. Een heerlijke (lachwekkende) kerstfilm en leuk voor alle leeftijden. De film gaat over Buddy, een elf die als weeskind is geadopteerd door de Kerstman. Hij verlaat het atelier op de Noordpool en gaat opzoek naar zijn bloedverwanten. Ik ga de film deze kerst samen met onze zonen kijken.”

Monique Reinerie

“Toen de kinderen nog in de puberjaren zaten, keken wij op 24 december altijd een kerstfilm. De volgende films waren favoriet: The Wizard of Oz, E.T. en The Karate Kid (deel 1). Dit zijn wat oudere films dus je moet wel wat meer geduld hebben. Mandela: Long walk to freedom is ook een aanrader. Deze film uit 2013 gaat over het levensverhaal van Nelson Mandela.”

Malou Koopmans

“Een echte  typische, romantische kerstfilm is Love Hard. Ook The Unforgivable is, voor de Sandra Bullock fans onder ons, een must see. De film gaat over een vrouw die vrij komt uit de gevangenis en opzoek gaat naar haar zusje. De samenleving beschouwt haar verleden als onvergeeflijk. Een emotioneel verhaal en enorm goed gespeeld door Sandra.”

Lonneke van Harrewijn

“Ik ben wel heel benieuwd naar de remake van West Side Story door Steven Spielberg. Het originele verhaal is een klassieker met heerlijke muziek. Een echt Romeo en Julia verhaal over jeugdige liefde, heftige rivaliteit en de rassenongelijkheid.”

Stéphanie Moor

“Er zijn genoeg goede films om tijdens de feestdagen te kijken. Echte feel good films zijn bijvoorbeeld Scent of a WomanIntouchables of Pursuit of happiness. Liefhebber van wat meer actie? Dan kan ik Inception aanraden. Een film over een dief die dromen betreedt om geheimen uit het onbewuste van mensen te stelen. Nu krijgt hij echter een lastigere opdracht, namelijk via een droom een idee in iemands hoofd stoppen. Spannend!”

Liesanne Visser

Saving Mr. Banks raad ik iedereen aan! Velen zullen Mary Poppins wel eens hebben gezien rond kerst. Deze film vertelt het verhaal over het ontstaan van de film Marry Poppins en de (moeizame) verhoudingen tussen Walt Disney en Pamela Travers, de schrijfster van Mary Poppins. Het is een mooi verhaal met een lach en een traan en steengoede acteurs in de hoofdrol.”

Daphne Koot

“Op de vraag wat mijn favoriete film voor de feestdagen is kan ik alleen maar antwoorden met: Wat is dan liefde. Ik heb deze film denk al zo’n zes keer gezien. Het gaat over de idealistische echtscheidingsadvocaat Cato, die een baan aangeboden krijgt bij een commercieel advocatenkantoor. Als ze moet samenwerken met advocaat Gijs, die alles vertegenwoordigt wat zij verafschuwt, moet ze haar overtuiging over de liefde herzien. Echt een typische Nederlandse romcom, je moet ervan houden!”