Onze diensten

Interview met Mike Samson

Mike Samson

Information Security Consultant bij QSN

Sinds juli 2022 is Mike werkzaam bij QSN als Information Security Consultant. In deze rol ondersteunt hij diverse opdrachtgevers bij het opzetten, implementeren en onderhouden van een informatiebeveiligingsmanagementsysteem. We zijn benieuwd naar zijn ervaringen. Tijd voor een kopje koffie!  

Wat is het leukste aan jouw werk als consultant?

“Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit. Maar tegelijkertijd weet je ook heel goed waar je aan toe bent. Onze agenda’s zijn ruim op tijd gevuld met leuke opdrachten, waarbij we zelf verantwoordelijk zijn voor de planning. Als consultant voeren we diverse opdrachten bij verschillende opdrachtgevers uit. Binnenkort ga ik bijvoorbeeld voor het eerst aan de slag voor een ziekenhuis. Dat lijkt me heel interessant! Als consultant ben je echt van toegevoegde waarde voor een organisatie. Soms is een organisatie al gestart met het certificeringstraject. Je stapt dan in, in een rijdende trein. Mijn doel is dat deze trein aankomt op het eindstation en iedereen zonder problemen kan uitstappen. Dat is het leukste wat er is!”

Hoe ziet jouw werkweek als Information Security consultant eruit?

“De afgelopen weken lag de focus op een groot implementatietraject. Als dit niet het geval is, dan is de week gevuld met meerdere opdrachtgevers. De ene dag ben je voor een opdrachtgever bezig met documentatie voor het managementsysteem en de andere dag voer je een interne audit uit. Ik ben veel op locatie bij de opdrachtgever, maar probeer minimaal 1 dag per week thuis te werken. Op deze dagen heb ik de tijd om zaken uit te werken en puntjes op de i te zetten. Het is belangrijk om vooruit te denken. Als ik volgende week een interne audit moet uitvoeren, zorg ik dat ik deze week alvast wat tijd in plan om me in te lezen in de organisatie. Ik ben graag goed voorbereid en vermijd risico’s.”

Op welk behaald resultaat ben je trots?

“De laatste tijd ben ik veel bezig geweest voor één opdrachtgever. Deze organisatie moest voor een grote aanbesteding het ISO 27001 certificaat behalen. In korte tijd moest er een informatiebeveiligingsmanagementsysteem worden opgezet. Er lag dus behoorlijk wat druk op de ketel. Gelukkig kon ik in dit traject samenwerken met mijn collega’s Marie-Cecile en Job. De organisatie is de audit zonder tekortkomingen doorgekomen. Dat is een mooie beloning voor het verzette werk. Ik ben vooral trots op het feit dat we het echt samen met de medewerkers van de organisatie hebben kunnen doen.”

Hoe ervaar je werken bij QSN?

“Ik heb het onwijs naar mijn zin bij QSN. Deze stap had ik jaren geleden al moeten maken. Ik doe leuk werk, ontmoet interessante mensen, er zijn mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en ik heb ook nog eens leuke collega’s. De perfecte combinatie! De samenwerking met collega’s is écht van toegevoegde waarde. Het is fijn om met iemand te sparren die als geen ander begrijpt hoe het is om voor die opdrachtgever aan de slag te zijn. Het contact met collega’s onderling is sowieso heel laagdrempelig. Zowel het contact met de consultants uit het informatiebeveiligingsteam, het QHSE team als de collega’s van kantoor is prettig. Er is altijd wel iemand binnen het team die antwoord weet op je vraag. Dit maakt ons een sterk team!”

Welke eigenschappen moet een toekomstige QSN Consultant hebben?

“Een toekomstige collega moet goed kunnen luisteren en durven doorvragen. Waar ligt nu echt de behoefte van de klant? Nieuwsgierigheid is een eigenschap die je als consultant goed kan gebruiken. Daarnaast moet je dienstverlenend zijn, maar ook een beetje eigenwijs. Soms is dat wat de klant wil niet de beste oplossing. Als consultant moet je dan tegengas durven geven. Uiteindelijk brengt dat de opdrachtgever verder. Uiteindelijk willen we toch van toegevoegde waarde zijn!

Vacatures

Enthousiast geworden van het gesprek met Mike? Bij QSN zijn we nog opzoek naar nieuwe collega’s! Bekijk de onze vacatures of neem contact op met onze Corporate Recruiter Shanice Eisden. Zij vertelt je graag meer over de functie en werken bij QSN.  Shanice is te bereiken via 06-15408749 of seisden@qsn.nl

Bekijk onze vacatures!