Onze diensten

Interview met Thijs Plasman

QHSE consultant

QHSE Consultant bij QSN

Sinds juni 2022 werkt Thijs als QHSE Consultant bij QSN. Hij ondersteunt organisaties met werkzaamheden op het gebied van kwaliteit, arboveiligheid en milieu. Daarnaast heeft hij ervaring met de implementatie van ons eigen digitale managementsysteem, RMS 365. We spreken Thijs over zijn rol als Consultant en zijn ervaringen met werken bij QSN.

Wat houdt het werk van een QHSE Consultant in?

“Het werk van een QHSE Consultant is heel afwisselend. De ene dag ben je bezig met een implementatietraject en de andere dag met het uitvoeren van een interne audit of Management Review. Daarnaast ben ik bij een aantal klanten bezig met het inrichten van ons digitale managementsysteem RMS 365 en onlangs ben ik als mystery guest langs geweest bij een klant van een collega. Vooral de certificatietrajecten vind ik leuk om te doen. Het traject begint met een kennismaking, dit kan fysiek of digitaal. Persoonlijk vind ik het belangrijk om in het begin van de samenwerking sowieso een keer fysiek langs te gaan bij de klant. Hierdoor krijg je een goed beeld van de organisatie, de mensen die er werken en de werkomstandigheden. Het geeft alvast een inkijkje in hoe de zaken zijn geregeld op het gebied van QHSE. Dragen de medewerkers bijvoorbeeld de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen op de productielocatie? Dat is iets wat je achter je beeldscherm lastig kan beoordelen. Na de kennismaking ga je samen met de klant aan de slag met een planning, breng je de verwachtingen in kaart en stel je deadlines voor het aan- en opleveren van documentatie. Vervolgens ga je aan de slag met de eisen uit de norm en begeleid je de organisatie naar het gewenste certificaat. Tijdens een certificatietraject werk je samen met de klant naar iets toe en bouw je gedurende het proces ook een band op met de klant. Dat maakt het werk voor mij heel leuk!”

Wat is het leukste aan jouw werk als Consultant?

“Ik vind het leuk dat je als een soort zzp’er werkt binnen een organisatie. Daarbij krijg je de flexibiliteit om je eigen agenda in te plannen maar heb je wel de voordelen van het werken binnen een organisatie, zoals het contact met collega’s en goede arbeidsvoorwaarden. Deze manier van werken geeft veel vrijheid. Na een ochtend geconcentreerd aan documentatie te hebben gewerkt, vind ik het heerlijk om een uurtje te sporten en mijn hoofd leeg te maken. Zodat ik daarna weer vol energie verder kan met mijn werkzaamheden. Ook de afwisseling in werkzaamheden én klanten is top. Je komt bij verschillende type klanten over de vloer, van productielocatie tot datacenter, en krijgt een kijkje in keukens waar je anders niet zou komen. Het contact met de klanten vind ik ook echt een meerwaarde van mijn baan als Consultant. Wanneer klanten na het behalen van het certificaat hun waardering uitspreken, geeft dat een voldaan gevoel. Als ze de samenwerking dan ook nog eens willen doorzetten, is dat helemaal een mooi compliment!”

Hoe ervaar je werken bij QSN?

“De informele sfeer bij QSN vind ik heel prettig! Tijdens mijn sollicitatiegesprek had ik direct een goed gevoel en een klik met Nicolette. Het is vanzelfsprekend dat je je werk goed doet en de declarabele graad haalt, maar wel naar alle redelijkheid. Daarnaast is er ook genoeg ruimte voor kennistijd. Als je je ergens in wil verdiepen, dan mag en kan je daar de tijd voor nemen. De onboarding is trouwens ook goed geregeld bij QSN. Vanaf dag één staan alle benodigde (thuis) werkmiddelen voor je klaar. De agenda is gevuld met kennismakingen, workshops en trainingen. De workshops en trainingen worden gegeven door collega’s en zijn heel waardevol. Je gaat aan de slag met de inhoud en leert gelijk jouw nieuwe collega’s kennen. De opgedane kennis mag je direct gaan toepassen bij de klant. Je wordt in het diepe gegooid, daar moet je wel tegen kunnen. Het is spannend maar geeft ook een gevoel van vertrouwen.”

Hoe is de samenwerking en het contact met collega’s?

“De functie van Consultant is heel solistisch, des te leuker als je een project samen met een collega mag oppakken. In het begin heb ik een project gedaan met Erwin, een collega met veel ervaring. Ik heb heel veel van hem geleerd. Ook een project met een informatiebeveiliging collega, zoals Mike, is interessant. Je merkt dat we elkaar helpen en versterken. Fijn om af en toe een opdracht vanuit een andere invalshoek te bekijken en tips van collega’s te ontvangen. Vorig jaar juni ben ik tegelijkertijd gestart met Job. We wonen bij elkaar in de buurt dus zijn in het begin vaak met elkaar meegereden richting Sassenheim. Hierdoor hebben we gelijk een goede band opgebouwd. Naast werk gerelateerde zaken konden we ook gezellig kletsen over koetjes en kalfjes. Extra leuk dat we laatst samen voor een klant naar Keulen moesten. Kortom, de samenwerking met collega’s is leuk en iedereen bij QSN helpt elkaar graag verder!”

Welke eigenschappen moet een toekomstige QSN Consultant hebben?

“Sociale vaardigheden zijn heel belangrijk omdat je veel contact hebt met verschillende type klanten. Daarnaast is kennis over de norm handig, maar niet per se noodzakelijk. Dat is namelijk te leren, bijvoorbeeld tijdens een QSN normkennis training. Ook moet je goed kunnen plannen en tegelijkertijd flexibel zijn in de gemaakte planning. Soms is het nodig om te schuiven in de agenda. Tot slot, moet je er wel tegen kunnen dat je niet elke dag contact hebt met je directe collega’s. Dit hoeft natuurlijk geen issue te zijn. Wanneer ik er behoefte aan heb, bel ik gewoon een collega op om even te sparren of simpelweg te vragen hoe het gaat. ”

Vacatures

Door het interview met Thijs enthousiast geworden over werken bij QSN? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s! Bekijk de openstaande vacatures of neem contact op met onze Corporate Recruiter Shanice. Zij vertelt je graag meer over de functie en werken bij QSN. Shanice is te bereiken op 06-15408749 of via seisden@qsn.nl

Bekijk onze vacatures!