Onze diensten

Interview met Tjitske Lohstroh

Information Security Consultant bij QSN

Tjitske werkt sinds januari 2022 bij QSN als Information Security Consultant. In deze rol ondersteunt zij verschillen opdrachtgevers op het gebied van informatiebeveiliging, en alles wat daarbij komt kijken. Wij zijn benieuwd naar haar ervaringen. Tijd voor een kopje koffie!  

Wat is het leukste aan de functie van Information Security Consultant?

“Het leukste aan mijn werk als Information Security Consultant vind ik ervoor zorgen dat de, soms wat taaie stof van een normschema, gaat leven binnen een organisatie. Ik bedenk bijvoorbeeld een creatieve brainstormsessie voor het invullen van de risicoanalyse. Hiermee prikkel je de medewerkers van een organisatie om verbanden te leggen en de processen te visualiseren. Het is soms nogal overweldigend als een organisatie start met een certificatietraject. Er moet vaak veel gebeuren. Uit eigen ervaring weet ik dat het al snel ingewikkelder wordt gemaakt dan dat het daadwerkelijk is. Mijn motto is dan ook: Keep it simple! Het geeft veel voldoening als ik een organisatie daarbij kan helpen. Ik vind het echter wel belangrijk om maatwerk te bieden. De werkwijze moet passen bij de organisatie.

Waarom past deze functie zo goed bij jou?

“Ik ben nieuwsgierig en wil altijd nieuwe dingen leren. Dit kan goed als Consultant. Een organisatie leert veel van jou, maar jij ook zeker van hen. Daarnaast help ik graag organisaties om overzicht en structuur te creëren. Van de mensen om mij heen hoor ik vaak dat ik extreem georganiseerd ben. Ik ben eigenlijk heel chaotisch maar heb mezelf geleerd orde aan te brengen in chaos. Daarom kan ik organisaties ook goed daarbij helpen. Tot slot past ook de solistische rol van Consultant goed bij mij. Ik vind het fijn om de volledige verantwoordelijkheid te hebben over de kwaliteit van de output die ik lever. Al vind ik het ook prettig om met collega’s te sparren. Gelukkig is daar binnen QSN genoeg ruimte voor. Alle collega’s zijn heel behulpzaam.

Kan je iets vertellen over de onboardingsperiode bij QSN?

“Ik ben erg onder de indruk van de onboardingsperiode bij QSN. Je merkt aan alles dat het met veel zorg is samengesteld. Er zijn allerlei kennismakingen, normkennis trainingen en workshops ingepland. Daarnaast word je gekoppeld aan een coach. Dit is een collega binnen QSN, waarmee je een vast overlegmoment hebt en kan sparren wanneer dit nodig is. Corporate Recruiter Malou heeft ook veel aandacht voor nieuwe medewerkers. Ze neemt geregeld contact op om te vragen hoe het gaat, dat maakt het heel persoonlijk. Bij QSN word je goed begeleid maar er is ook voldoende ruimte voor je eigen invulling en nieuwe ideeën.

Wil je een succes met ons delen?

“Bij een opdrachtgever vervul ik de rol van interim Security Officer. Zo’n rol brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, waardoor een externe audit extra spannend is. Tijdens de hercertificeringsaudit werd al snel duidelijk dat de organisatie zonder mijn hulp de audit niet succesvol was doorgekomen. Het is heel fijn om echt iets te kunnen bijdragen aan de organisatie. Dat zie ik wel als een succes! Waar ik ook trots op ben is dat ik door mijn baan bij QSN weer ben gaan autorijden. Als Consultant ben je geregeld onderweg naar klanten. Ik heb een rijbewijs maar reed eigenlijk nooit, dus vond dit best spannend. Maar ik ga graag een uitdaging aan!

Welke eigenschappen moeten toekomstige QSN Consultants hebben?

“Een toekomstige QSN Consultant moet vooral nieuwsgierig zijn. Als je niet tot in de puntjes wilt weten hoe de processen bij een organisatie zijn ingericht, dan ga je het werk van Consultant waarschijnlijk niet zo leuk vinden. Dit is namelijk een groot onderdeel van je werkzaamheden. Daarnaast vinden opdrachtgevers het fijn als een Consultant oprechte interesse toont in zijn/haar organisatie. Ook een service-gerichte houding is belangrijk. Je moet de opdrachtgever echt verder willen helpen, op een manier die aansluit bij de organisatie. Bij QSN geven we net even die kers op de taart, in plaats van alleen de taart.

Vacatures

Is de functie van Information Security Consultant ook iets voor jou? We zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Onze Corporate Recruiter Shanice Eisden vertelt je graag meer over de functie en werken bij QSN.  Zij is te bereiken via 06-15 40 87 49 of seisden@qsn.nl

Bekijk onze vacatures!