Onze diensten

Interview met Marloes van der Schaaf

Marloes van der Schaaf

QHSE Consultant bij QSN

Sinds januari 2022 werkt Marloes in de functie van QHSE Consultant bij QSN. Zij ondersteunt diverse klanten bij het opzetten, implementeren en onderhouden van managementsystemen. We zijn benieuwd hoe Marloes haar eerst periode bij QSN heeft ervaren. Tijd voor een kopje zwarte koffie!  

Wat doe je precies als QHSE Consultant?

“Ik word als QHSE Consultant ingezet bij verschillende opdrachtgevers om advies te geven op het gebied van kwaliteit, arboveiligheid en milieu. In het werk van een Consultant is geen dag hetzelfde! De ene dag sta je voor een directie en geef je advies over hun managementsysteem en een andere dag ben je bezig met het uitvoeren van interne audits of het opstellen van documentatie. Daarnaast ben ik op dit moment ook nauw betrokken bij de implementatie van RMS 365, het digitale managementsysteem van de toekomst.

Kan je meer vertellen over de werkzaamheden rondom RMS 365?

“De afgelopen periode ben ik voor één van mijn opdrachtgevers bezig geweest met de implementatie van RMS 365. Ik maak de vertaalslag van het bestaande handboek naar een digitaal managementsysteem. Tegelijkertijd actualiseer ik de documentatie. RMS 365 heeft een toegevoegde waarde voor organisaties, het helpt ze echt verder. Het managementsysteem is door RMS 365 altijd en overal voor iedereen beschikbaar. Ook zaken als versiebeheer en eigenaarschap zijn goed ingeregeld. RMS 365 is een efficiënt systeem en zorgt ervoor dat het managementsysteem veel meer gaat leven binnen de hele organisatie. Een positieve ontwikkeling als je het mij vraagt!

Wat is het leukste aan je werk als Consultant?

“Het leukste aan mijn werk als Consultant vind ik dat je bij veel verschillende organisaties een kijkje in de keuken mag nemen. Ik ben nieuwsgierig van aard en ben oprecht geïnteresseerd in wat een organisatie motiveert. Ook word ik enthousiast van arboveiligheidsprojecten, zoals ISO 45001 of VCA. De leukste uitdaging is om te voldoen aan alle wet- en regelgeving en de werkomgeving zo veilig mogelijk te maken maar wel op de meeste praktische manier. Vaak zie je dan pas beweging in de organisatie en daar doe je het ten slotte voor.

Kan je iets vertellen over de onboardingsperiode bij QSN?

“Ik kan niet anders zeggen dan dat de onboardingsperiode van QSN harstikke goed geregeld is. Er worden normkennis trainingen georganiseerd en workshops over de QSN methodiek. Ook heb ik veel aan mijn coach Madelon. Ze ondersteunt me inhoudelijk met projecten en kijkt mee met de planning van mijn agenda. Fijn om intensief contact te hebben met een collega met veel praktijkervaring. Door de onboardingsperiode ging ik zelfverzekerd naar mijn eerste opdrachtgever toe!

Welke eigenschappen moeten toekomstige QSN Consultants hebben?

“De kracht van een goede Consultant is om het managementsysteem passend te maken voor de organisatie en niet andersom. Hiervoor moet je flexibel zijn en een goede helikopterview hebben. Nieuwsgierigheid en oprechte interesse in de organisatie is belangrijk. Dat vinden opdrachtgevers ook leuk. Tot slot denk ik dat je de vertaalslag van het managementsysteem naar de medewerkers moet kunnen maken. Uiteindelijk moeten zij vaak het systeem in de praktijk gaan brengen.

Vacatures

Ben je net als Marloes toe aan een nieuwe uitdaging en lijkt werken bij QSN ook iets voor jou? Bekijk hier onze openstaande vacatures. Voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking met één van de QSN’ers kan je contact opnemen met ons opnemen via 0252-547000 of info@qsn.nl

Bekijk onze vacatures!