Onze diensten

Interview met Ann Depoorter

Ann Depoorter

QHSE Consultant bij QSN

Wat doe je precies als QHSE Consultant bij QSN?
Ik werk sinds 2015 voor verschillende opdrachtgevers van QSN. Sinds 2018 werk ik voornamelijk aan Energie- en Milieumanagement projecten. Naast de reguliere ISO gerelateerde werkzaamheden zorg ik dat organisaties compliant blijven. In 2019 lag mijn focus bijvoorbeeld op de Energiebesparings- en Informatieplicht. Dit jaar help ik veel organisaties bij het voldoen aan de EED verplichting rondom Energie-audits. Voor 2021  is de nieuwe Omgevingswet weer een belangrijk speerpunt.” 

Waarom vind je werkzaamheden rondom duurzaamheid zo leuk?
”Ik ben er eigenlijk een beetje ingerold.  Natuurlijk heb ik affiniteit met milieu en wil ik mijn klanten en kinderen stimuleren om over duurzaamheid na te denken. Daarnaast hoort op de hoogte zijn gewoon bij mijn functie.  Als ik de krant lees,  kijk ik altijd eerst naar de nieuwsartikelen over milieu en energie. Ik vind het leuk om klanten en collega’s te kunnen informeren over actualiteiten. Vervolgens is het voor mij belangrijk dat we zowel intern als bij klanten tijdig klaar zijn voor relevante wijzigingen in wet- en regelgeving. 

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt in je werk?
”In 2020 heb ik mijn werk natuurlijk veelal vanuit huis moeten organiseren. Ook trainingen en klantevents moesten op de digitale manier worden georganiseerd. Er stond een klantevent over de EED Energie-audit gepland wat we moesten omzetten in een webinar. Dat was spannend maar ook erg leuk!” 

Hoe ervaar je de samenwerking met je collega’s? 
“Het is leuk dat we van elkaar blijven leren. Momenteel ben ik bijvoorbeeld projectleider op een groot EED Energie-Audit project. Nieuwe collega’s leren van mijn inhoudelijke ervaringen en kennis. Ik leer weer van deze collega’s op het gebied van nieuwe systemen en slimme digitale oplossingen. Samen successen halen, geeft positieve energie en voldoening.” 

Welke eigenschappen hebben toekomstige QSN’ers nodig?
“Naast affiniteit met bijvoorbeeld duurzaamheid moet je het oprecht leuk vinden om je ergens in vast te bijten. Het precies willen weten. En die kennis vervolgens met collega’s willen delen. Zodat alle klanten van QSN de volgende stap kunnen zetten.”