Onze diensten

Werken bij QSN

Corporate recruiter aan het woord

Onze Corporate Recruiter aan het woord!

Onze Corporate Recruiter is verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuw talent. In dit interview vertellen we meer over de sollicitatieprocedure en de eigenschappen van een toekomstige QSN’er.

Hoe verloopt de werving- en selectieprocedure?

“Of iemand nu zelf heeft gesolliciteerd of wanneer ik iemand benader bijvoorbeeld via LinkedIn, het begint altijd met een telefonische intake. Dit is een goede eerste kennismaking om te kijken waar iemand naar op zoek is, wat zijn of haar ambities zijn, of de verwachtingen overeenkomen en of er een eerste match is. Als deze intake van beide kanten positief is ervaren, zetten we de procedure voort!”

Even op een rijtje, de werving – en selectieprocedure van QSN gaat als volgt:

 • Telefonische intake tussen kandidaat en Corporate Recruiter.
 • Eerste gesprek met de Corporate Recruiter en de Directrice. 
 • Bij een wederzijds positief gevoel: mogelijkheid om een QSN’er te bellen, een QSN training te volgen of op een andere manier een beter gevoel bij QSN te krijgen. Dit kan uiteraard ook na een tweede gesprek. 
 • Tweede gesprek: de kandidaat bereid een korte presentatie voor over een bepaalde norm.
 • Bij wederzijds positief gevoel: aanbieding wordt verstuurd per e-mail. Indien gewenst een gesprek over de arbeidsvoorwaarden op kantoor.
 • Je gaat van start! De collega’s van QSN zorgen voor een onvergetelijke ontvangst. Na ongeveer vier weken evalueert de Corporate Recruiter de procedure met en daarnaast is zij uiteraard bereikbaar voor HR-gerelateerde vragen.

Wat zijn de (doorgroei)mogelijkheden bij QSN?

“Ontwikkeling vinden wij binnen QSN heel belangrijk. Het is echt één van onze speerpunten. We hebben een trainingskalender waar verschillende interne en externe trainingen op staan die door Consultants gevolgd kunnen worden. Natuurlijk kunnen Consultants ook zelf een training uitzoeken om te gaan volgen.  

Je kunt bij ons groeien in een Expert rol, echt gefocust op de inhoud. Maar je kunt ook groeien richting een rol waarin je meer betekent voor QSN intern of bijvoorbeeld trainingen gaat geven en junioren gaat begeleiden.  

Wat we verder belangrijk vinden is een stukje verbinding en kennisdeling. De functie van Consultant is een hele zelfstandige rol. Je ziet je collega Consultants zeker niet dagelijks. Des te belangrijker om regelmatig een overleg, kennissessie of borrel in te plannen. Al weten de Consultants elkaar onderling altijd goed te vinden wanneer zij een vraag hebben of even willen sparren. En we mogen dan een kleine partij zijn maar we hebben wel een eigen personeelsvereniging!”

Even op een rijtje, QSN als werkgever:

 • Uitgebreid trainingsprogramma en ontwikkelmogelijkheden. 
 • Persoonlijke begeleiding tijdens de inwerkperiode. 
 • Ondanks het individuele karakter van de werkzaamheden veel initiatieven vanuit QSN voor het creëren van verbondenheid. Denk aan diverse teamuitjes, borrels, en zelfs een eigen personeelsvereniging 
 • Toegankelijke, gezellige en lieve collega’s. 
 • QSN staat achter de medewerker. Er wordt altijd gezocht naar de juiste match tussen opdrachtgever en Consultant.  
 • Afwisselend werk met veel verantwoordelijkheid.  
 • Volledig uitgeruste thuiswerkplek. 

Welke eigenschappen heeft een toekomstige QSN’er nodig?

“Het begint bij oprechte interesse. Als je eigenlijk niets hebt met bijvoorbeeld verduurzaming of informatieveiligheid, dan gaat het werk je ook niet passen. Ook is het belangrijk dat je goed bent in agendabeheer. Je gaat meerder projecten draaien, met verschillende deadlines, verwachtingen en gewenste resultaten. En je moet communicatief je mannetje staan. Het is belangrijk dat je de boodschap kan aanpassen op de klant. Tijdens een toolbox bij een productiebedrijf heb je een andere presentatie en houding nodig dan bij een managementvergadering binnen de zakelijke dienstverlening. Je moet je kunnen aanpassen en inleven.”

Even op een rijtje, solliciteer vooral bij QSN als:

 • Je affiniteit hebt met onze dienstverlening; 
 • Je goed bent in timemanagement, deadlines halen is voor jou geen probleem; 
 • Een zelfstandige functie met veel vrijheid én verantwoordelijkheid bij je past; 
 • Je communicatief sterk bent, van een presentatie geven of rapportage uitwerken krijg je energie; 
 • Je nieuwsgierig, open bent en beschikt over inlevingsvermogen. 

Meer weten over werken bij QSN?

Vrijblijvend meer weten over werken bij QSN of bekijk hier onze vacatures?

Vacatures