Onze diensten

Podcast tips van QSN'ers

Wist je dat de meeste QSN’ers tijdens het reizen een podcast luisteren? De QSN collega’s delen graag hun podcast tips. Welke ga jij luisteren?

Marie-Cecile Pruijn

“Op maandag, in de auto terug naar huis, moet ik altijd luisteren naar Marc Marie & Aaf vinden iets. Ik vind dit een geweldige podcast! De wat formelere podcasts waar ik graag naar luister zijn: NRC vandaag, De Jortcast (goede onderwerpen met een kritische blik), Elke dag van de Volkskrant en De dag van de NOS. Voor mijn werk heb ik veel geleerd van de podcast Digitale Toegang in de Zorg. Goede uitleg van vraagstukken waar digitalisering in de zorg mee te maken heeft of krijgt.

Tjitske Lohstroh

“Ik ben geabonneerd op 372 podcasts. Ja, dat is een beetje ziek en nee het lukt niet om ze allemaal te luisteren. Maar bij deze een greep uit mijn favorieten van het afgelopen jaar: POM, Ervaring voor beginners, Ordinary Astronauts, How I Built This, Parel Radio, Onbehaarde apen, Kunst is lang, Radiolab, DOCS, CIP PodCast en The science of succes.”

Madelon de Wit

“Misschien ben ik hopeloos ouderwets, maar ik luister (nog) geen podcasts. Ik verbaas me over al die fietsers of wandelaars die dit met de koptelefoon op doen. Ik geniet dan juist van de stilte of de vogeltjes om me heen of van een gesprek met mijn medereisgenoot. Als ik dan ook nog een podcast moet gaan luisteren, wanneer heb je dan echte rust… Ik vind lezen fijner en als ‘guilty pleasure’ kijk ik weleens TikTok, dat is wel modern toch? Mocht ik een podcast willen luisteren, dan moet het iets met het onderwerp ‘werkgeluk’ te maken hebben, dat vind ik leuk en interessant

Job van de Kraats

“Ik luister vooral een podcast op lange ritten. Afhankelijk van wat voor dag ik heb gehad is dit formeel of informeel. Mijn tips voor een formele en informatieve podcast zijn: Coca-Cola’s Greatest Mistake en Achter gesloten deuren van de FD. Voor informeel raad ik de volgende podcasts aan: de Zelfspodcast, Panenka Podcast en De beste smaak van Nederland.”

Monique Reinerie

“Mijn aanrader is de Omdenken Podcast. En wanneer je van plan bent eens naar Gent te gaan en het kunstwerk het Lam Gods te bekijken, is ook De Vlaamse Kunstroof bijzonder om te luisteren.”

Thijs Plasman

“Ik luister onderweg graag naar een podcast, zowel formeel als informeel. NRC Vandaag, FD Dagkoers en de Jortcast zijn echte aanraders op formeel vlak. Als het gaat om informele podcast luister ik het liefst naar Weer een dag, de Zelfspodcast, Snobcast en POM.

Daphne Koot

“Onderweg naar kantoor of als ik een rondje loop luister ik bijna altijd naar een podcast. Ik vind het heerlijk om te luisteren naar mensen die met elkaar het gesprek aan gaan. Mijn aanraders zijn Held in eigen verhaal, Effe relativeren en Daders. Stuk voor stuk vertellen deze podcast boeiende verhalen.”

Nicolette Wijling

“Er zijn een aantal podcasts die ik graag luister, namelijk De brand in het Landhuis, Wind of Change en The Shrink Next Door. Echte aanraders!”

Liesanne Visser

“Meestal luister ik naar Radio 1, een aaneenschakeling van ‘live podcasts’ als je het mij vraagt! Een podcast die ik het afgelopen jaar ook heb geluisterd is ‘De Deventer Mediazaak’. Heel interessant hoe hier true crime samenkomt met media & communicatie. De mediahype die hierin wordt beschreven speelde zich af in de jaren ’00, maar er is nu nog veel van te leren. De podcastmaker laat de luisteraar horen hoe kranten, tv-redacties en veel Nederlanders meegaan in de ‘alternatieve waarheden’ die verspreid worden door amateurspeurders en BN’ers. Hierdoor werd de waarheid steeds moeilijker te herkennen.”