Onze diensten

Werkgeluk(kig) als QSN Consultant

Yes! Ik rijd naar huis en heb een leuke werkdag achter de rug! De klantorganisatie die ik vandaag heb begeleid als QSN consultant heeft de ISO 27001 certificering behaald. De organisatie heeft aangetoond dat hun bedrijfsvoering informatieveilig is ingericht. Ik vraag mezelf af of ik hier voornamelijk mijn geluksgevoel door krijg of dat dit komt door de leuke gesprekken met mensen die enthousiast over hun vak praten en mijn kennismaking met nieuwe en verbeterde processen….

Het is interessant om de ene dag rond te lopen in de serverruimte van een datacenter en het andere moment de toegang tot informatie in een ambulancevoertuig te bekijken. De weg naar certificering geeft mij toch meer voldoening dan de certificering zelf. Ik haal mijn werkgeluk uit het moment dat ik zie dat een organisatie aantoonbaar is verbeterd, zoals op het gebied van nieuwe afspraken met een leverancier of het beter inwerken van een nieuwe medewerker.

Wat is nou werkgeluk? Er zijn veel theorieën en artikelen over dit onderwerp te vinden, maar dit zal toch voor iedereen anders zijn. Mijns inziens is het goed om te weten wat je drijft en waar je gelukkig van wordt, zodat je dit geluk ook zelf kunt gaan halen. Daarnaast kan een organisatie hierop inspelen door geluksfactoren te bieden waar medewerkers behoefte aan hebben.

Onderzoek uit de positieve psychologie toont aan dat gelukkige werknemers o.a. 69% minder verloop hebben en 31% productiever zijn (bron: Rath & Harter, 2010). Het investeren in werkgeluk is dus een strategische en duurzame keuze voor een bedrijf.

Ik heb het eens gevraagd aan mijn collega’s: ‘Hoe draagt het werken bij QSN bij aan jouw werkgeluk?’. Het werk doen dat bij je persoonlijkheid past kwam onder andere aan bod als factor voor werkgeluk. Dus met andere woorden, ik voel me comfortabel als inhoudsdeskundige op het gebied van norm-implementatie maar ook als projectmanager bij klanten. ‘Verbinden’ van mensen en processen geeft hierbij een positieve boost. De werkomgeving, hoe kan het ook anders, bevordert ook het werkgeluk. En dan is niet alleen een lekkere bak koffie bepalend. Een belangrijk argument dat werd aangedragen is: ‘Ik voel me vrij om mezelf te zijn, mijn eigen verbeterpunten aan te wijzen en daar collega’s voor raad te plegen. Een uitgebreid inwerktraject en een coach die je helpt bij je persoonlijke ontwikkeling dragen hieraan bij.’

Samen ontwikkelen van nieuwe kennis en dienstverlening, daar worden we bij QSN enthousiast van. Bijvoorbeeld als het gaat om de implementatie van de nieuwe privacywetgeving of het ontwikkelen van een praktische Lean-methodiek voor procesverbetering. Ook wanneer we als QSN consultant de waardering krijgen van onze opdrachtgever bij het aansnijden van de “certificerings-taart”, rijden we met een tevreden gevoel naar huis. We vinden het belangrijk dat bovenstaande elementen dusdanig in balans zijn dat we op een verjaardag gepassioneerd kunnen vertellen over ons werk!

Toch goed om af en toe even stil te staan bij mijn werkgeluk in ‘de waan van de drukke dagen’, want de ingrediënten kan ik zelf ook gaan halen in plaats van dat ik afwacht. Overigens is af en toe een werkgeluk(je) waar je niet veel voor hoeft te doen ook mooi meegenomen.

Ik kijk uit naar volgende week, omdat ik dan naar een organisatie ga die net uit enthousiasme alvast wat foto’s heeft gestuurd van hun dashboard waarmee ze klanttevredenheid meten….werkgelukje…

We zoeken trouwens nog nieuwe collega’s! Als je je herkent in bovenstaande factoren voor werkgeluk, past QSN misschien bij jou en jij bij QSN. Zie ook: Werken bij QSN

Bekijk onze vacatures

werken bij qsn