Onze diensten

Praktische tips voor een duurzaam 2019

Auteur: Tessy Derks
Datum: 02-01-2019

Ondanks dat ik merk dat het woord ‘’duurzaam’’ door organisaties vaak (nog) als jeukwoord wordt gezien, weten we door de warmste zomer van 2018 allemaal dat het tijd is om iets te doen. In deze blog geef ik je graag een paar praktische tips om binnen jouw organisatie een duurzame start van 2019 te realiseren.

Tip 1: kies voor LED verlichting

LED verlichting scheelt in de kosten en is maar liefst 90% zuiniger dan de standaard gloeilamp. Door dit lage verbruik stoot de LED lamp ook minder Co2 uit. Denk daarnaast ook eens aan andere duurzame verlichtingsopties. Kies jij bijvoorbeeld ook voor LED kerstlampjes voor volgend jaar? Let er wel op dat je de oude lampen niet zomaar weggooit. Lever de lampen in bij de supermarkt of een ander verzamelpunt.

Tip 2: verban de (plastic) bekers

We houden allemaal van koffie, thee en gekoeld water op kantoor. In sommige kantooromgevingen stapelen de plastic waterbekertjes zich elke dag op. Zeg nee tegen ‘’plastic soup’’ en kies voor een herbruikbaar glas. In Nederland zien we steeds meer duurzaamheidsprojecten. Twee van onze klanten @NS en @WEPA hebben een filmpje gemaakt waarbij zij laten zien hoe je van kartonnen bekers wc papier maakt.

Tip 3: stimuleer fietsgebruik

Wist je al dat het mogelijk is om de medewerkers die met de fiets komen te belonen met een (belastingvrije) kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer? Een mooie actie om de gezonde goede voornemens van de medewerkers te stimuleren. Mooi meegenomen: regelmatig bewegen draagt ook bij aan duurzaam inzetbare medewerkers.

Tip 4: verbeter de milieustraat

Organisaties denken steeds vaker aan het milieu door afval op de juiste wijze aan de bron te scheiden. Kies voor herkenbare recycle-vuilnisbakken en duurzame alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor gerecycled printpapier en navulbare cartridges.

Tip 5: kies voor een passende certificering

Er zijn diverse certificatiemogelijkheden waardoor jouw organisatie zichtbaar kan werken aan het verbeteren van de milieuprestaties. Zo zijn er internationale normen voor milieu (ISO 14001) en energiebesparing (ISO 50001) en zijn er certificatieschema’s voor de MVO- en Co2-prestatieladder.  Wij beseffen dat iedere organisatie anders is met andere behoeftes, neem contact op en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Heb jij misschien nog andere praktische tips? Deel het met ons, we het horen het graag!

Bron: duurzaamheidsnieuws.nl

duurzaamheid