Onze diensten

Tips voor een inspirerende thuiswerkplek

Auteur: Madelon de Wit
Datum: 13-12-2021
koffie hoekje

Thuiskantoor of thuiswerkplek, de naam zegt het al: Een plek in huis met een duidelijke functie; werk. Maar wat is nu een fijne en sfeervolle thuiswerkplek? En hoe creëer je die? Nu we allemaal meer en meer thuiswerken deel ik graag onderstaande tips met je. Zo wordt een thuiswerkdag een inspirerende dag!

 

Tip 1: Begin bij de basis, een goede plek

In een ideale situatie heb je een aparte werkkamer in huis. Daar kun je rustig en afgezonderd aan de slag. Heb je die luxe niet? Probeer dan een specifiek hoekje als werkplek in te richten. Zo is de functie duidelijk. Een plek dicht bij het raam is helemaal perfect. Wist je al dat daglicht goed is voor je productiviteit?

 

Tip 2: Zorg voor de juiste middelen

Een ruim bureau of tafel met ergonomisch verstelbare stoel vormen de basismeubels van je werkplek. En een goede internetverbinding is natuurlijk onontbeerlijk met alle online meetings die we voeren. Geen raam in de buurt of werken tijdens donkere dagen? Zorg dan voor goede verlichting. En is er nog extra ruimte? Dan is een (lade)kast met opbergruimte handig. Zo houd je je werkplek rustig en netjes. En wellicht vind je, in je eigen werkkamer, nog een plekje voor een koffie- of theehoekje?

thuiswerkplek

Tip 3: Bepaal je eigen stijl

Het voordeel van thuiswerken is dat je je werkplek helemaal naar eigen smaak kan inrichten. Een thuiskantoor hoeft er namelijk helemaal niet uit te zien als (saai) kantoor. Denk na over een sfeer waar jij je prettig in voelt. Wat vind je mooi? Ga op zoek naar inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest. Ga lekker los met een moodboard voor je eigen kamer. Werk je in de woonkamer? Pas dan de stijl aan de rest van de ruimte aan.

 

Tip 4: Kies voor verschillende materialen en kleuren

Gelukkig is er heel veel keuze aan bureaus, stoelen en lampen in verschillende stijlen en materialen! En nogmaals, je thuiswerkplek hoeft echt niet saai te zijn! Als je een aparte hoek creëert kun je bijvoorbeeld dat deel van de muur een andere kleur verven. Of ga voor een sprekend (stuk) behang. Durf jij kleur te bekennen?

inspirerende thuiswerkplek

Tip 5: Styling maakt het af

Dat een plant op je bureau of (lage) kast letterlijk leven brengt, weten we allemaal. Maar ook leuk is om eenzelfde plantenpot in een kleiner formaat, als pennenbakje neer te zetten. Of een glazen pot of rieten mandje, denk “out of the box”! Een kleed op de vloer geeft extra warmte en sfeer en bakent je werkplek af. Een schilderij, een poster en foto’s verfraaien de wand. Een memobord is weer handig en efficiënt. Combineer, mix en match. Hang een mooie kaart of foto op je memobord, of creëer een “artwall” met diverse items. Probeer eenheid aan te brengen in bijvoorbeeld het kleurgebruik of door dezelfde lijsten toe te passen.

 

Werkse!

Geniet van je sfeervolle thuiswerkplek. Want als jij je goed voelt, loopt het werk ook goed. En een laatste tip: Besef met thuis- en online werken, dat anderen met je mee kunnen kijken. Je kunt uiteraard altijd kiezen voor een achtergrondfilter, maar waarom zou je jouw prachtige werkplek niet showen?

Op zoek naar een nieuwe baan? En lijkt het jou wel wat om (ook na corona) gedeeltelijk vanuit thuis te werken? We zoeken nog Consultants. Bekijk hier onze vacaturepagina.

Vacatures