Onze diensten

Wist je dat? De waarde van animatie

Datum: 20-01-2021

Animatie, video’s en illustraties

Wist je dat animaties, video’s en illustraties ter ondersteuning van de implementatie van een managementsysteem gebruik kunnen worden? In dit artikel delen we een aantal leuke weetjes over animatie.

Weetjes over animatie

  • Met een animatie vertaal je complexe materie op een belangrijke manier. Denk bijvoorbeeld aan een ingewikkelde werkinstructie over de werking van een systeem of proces. Via animatie kan dit eenvoudig uitgelegd worden op een pakkende en creatieve manier.
  • Niets is te gek bij een animatie. Je mag namelijk tot in detail bepalen wat er te zien is en wat niet. Je bent niet afhankelijk van videobeelden of echte situaties. Omdat je zelf de compositie bepaald kun je het verhaal zo creatief en uniek mogelijk vertellen.
  • Animaties zijn er in veel verschillende stijlen. De huisstijl van jouw organisatie kan je bijvoorbeeld gemakkelijk terug laten komen in animaties. Hierdoor is de animatie herkenbaar voor medewerkers en vormt dit een mooi geheel met andere communicatie binnen de organisatie.
  • Er is geen tijdslimiet. Toch is het wel belangrijk om na te gaan hoelang een animatie moet duren. Vaak helpt het om een ontwerp in deelonderwerpen te verdelen. Door meerdere korte animaties te gebruiken hou je de aandacht beter vast.
  • Een animatie kan ook als handige tool gebruikt worden om medewerkers op te leiden. Dit doe je door na een animatie bijvoorbeeld af te sluiten met een (kennis)quiz.
  • Voor een animatie van 90 seconden gebruik je ongeveer 240 woorden. De ideale lengte hangt af van het doel van de animatie. Websitebezoekers willen tegenwoordig al binnen een minuut weten waar zij aan toe zijn. Wanneer de animatie wordt gebruikt als onderdeel van een training of instructie, kan deze weer wel langer duren.
  • Animatie roept vaak een nostalgisch gevoel op waardoor de verbeeldingskracht wordt geprikkeld, wat de stemming van de kijker verbeterd.
  • Animatie is breed inzetbaar. Ook is het gemakkelijk te delen via verschillende kanalen. Hierdoor is een animatie overal te bekijken, ook zonder geluid door het gebruik van ondertiteling.
  • Animatie kan worden gebruikt om te overtuigen of om discussie op te wekken.
  • De grootste waarde van animatie is dat je een verhaal zonder moeite kort, helder en consistent kunt vertellen.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op via info@qsn.nl of 0252-547000.

Contact

Multimedia design