Onze diensten

Europese Batterij Recycle Week

Datum: 06-09-2021

Mobiele energie, we kunnen niet meer zonder. Batterijen zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. Het inleveren van batterijen wanneer ze leeg zijn wordt daarmee ook van steeds groter belang. Het inleveren van batterijen is voornamelijk belangrijk omdat er gevaarlijke stoffen in batterijen kunnen zitten. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu. Daarnaast kunnen de stoffen uit batterijen worden hergebruikt. Om deze boodschap extra kracht bij te zetten organiseert Stibat van maandag 6 tot en met zondag 12 september de Europese Batterij Recycle Week. Dit is een jaarlijks terugkerende week die compleet in het teken staat van batterijeninzameling en -recycling. Door heel Europa worden er in die week activiteiten georganiseerd.

Lever je batterijen in

Er zijn ruim 25.000 inleverpunten in Nederland om lege batterijen in te leveren. Overal waar je batterijen kunt kopen, kan je ze ook weer inleveren. Het inleveren van lege batterijen is niet alleen goed voor het milieu, zelf heb je er ook nog wat aan. Als bedankje voor het inleveren maakt je iedere maand kans op een leuke en duurzame beloning, zoals een groen weekend weg in eigen land. Een goede reden om iedereen, ook binnen een organisatie, aan te sporen alle lege batterijen te verzamelen en in te leveren.

Bedrijfsafval scheiden

Vanaf 2 maart gelden er nieuwe regels voor het scheiden van bedrijfsafval. In een eerder nieuwsartikel informeerden we over de afvalwijzer voor bedrijven. Deze tool helpt bedrijven inzichtelijk te maken welk afval zij daadwerkelijk moeten scheiden. Dit is namelijk afhankelijk van de bedrijfssituatie. Er zijn ook soorten afval dat elk bedrijf moet scheiden, onafhankelijk van de omvang en hoeveelheid. Batterijen en accu’s vallen hieronder, uitgezonderd van loodzuur batterijen en accu’s. Loodzuur batterijen en accu’s vallen onder gevaarlijk afval, dat apart afgevoerd moet worden.

Hulp nodig?

Doe jij ook mee om de wereld een stukje schoner te maken? Of wil jouw organisatie structureel verbeteren op het gebied van milieu? Met een managementsysteem conform de ISO 14001 norm werkt jouw organisatie structureel en zichtbaar aan het verbeteren van de milieuprestaties. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Contact

Bron: Stibat

 

Recyclen Batterijen