Onze diensten

Mystery guest

Datum: 19-04-2022

‘’Mijn pas ligt nog in de auto, wil je even de deur open doen?’’ of ‘’Ik weet waar mijn contactpersoon zit, kan ik direct doorlopen?’’ Smoesjes die indringers gebruiken om toegang tot bedrijfspanden te krijgen en vervolgens ook nog gevoelige persoonsgegevens te achterhalen. Onze Consultants helpen steeds meer organisaties om inzicht te krijgen in beveiligingsrisico’s door het inzetten van zogenoemde mystery guests. 

Wat is een mystery guest?

Een mystery guest is een specialist in het onopgemerkt binnendringen van jouw bedrijfspand. Zodra de mystery guest binnen is, wordt de beveiliging gecontroleerd. Ook is er aandacht voor awareness rondom beveiligingsrisico’s; zoals het uitlenen van pasjes, het vergrendelen van laptops, het laten slingeren van printjes en onbeheerste dossiers. Door dit bezoek krijg je op een snelle manier inzicht in het informatiebeveiligingsbewustzijn van de medewerkers. Uiteraard worden de bevindingen helder (indien mogelijk met foto’s) gerapporteerd en wordt advies uitgebracht om de bevindingen op te lossen. 

Awareness informatiebeveiliging

Een ISO norm implementeren is meer dan het opstellen van procedures. Een programma om medewerkers te informeren en bewust te maken is ook van groot belang. Onze Consultants maken daarom passende jaarplannen met de inzet van bijvoorbeeld nieuwsbrieven en (foto)workshops maar ook het inrichten van Vishing, Pentesten en Mystery Guests behoren tot de mogelijkheden. 

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem gerust eens vrijblijvend contact op. We helpen je graag!

Contact

Mystery Guest