Onze diensten

Lenntech

Lenntech zocht iemand die 'ontzorgde'

Lenntech is een van de bijzondere organisaties uit ons groeiende klantenbestand. Het bedrijf van David van Lennep telt 25 medewerkers van veel verschillende nationaliteiten en bezit inmiddels vier mooie certificaten, waarvoor QSN consultant Ann Depoorter de werkzaamheden doet. Hoe verloopt de samenwerking tussen Ann en David?

Referentie Lenntech

Ann omschrijft Lenntech als een bijzondere klant, waar alles goed op orde is. “Ik vind het prettig dat ik het vertrouwen van David heb gekregen om hem te ontzorgen op gebied van certificeringen. Zijn ondernemerszin spreekt mij erg aan en ik leer veel op de dagen dat ik bij Lenntech op kantoor aanwezig ben.”

Het bijzondere zit ‘m volgens Ann vooral in de rijke samenstelling van het personeelsbestand. “Allemaal engineers uit verschillende landen die net als David hart voor de zaak hebben. Daarnaast heeft Lenntech als kleine organisatie veel mooie certificaten: ISO 9001ISO 14001OHSAS 18001 en VCA. Dat vind ik een hele prestatie.”

“Certificaten leveren nu ook nieuwe klanten en dus omzet op.”

Ann Depoorter

Leuke dimensie

Als Ann bij Lenntech is, moet ze soms even omschakelen. Veel gaat in het Engels, want de medewerkers komen uit alle hoeken van de wereld. Op die manier kunnen ze hun internationale klanten in hun eigen taal bedienen. Dat is echt een voordeel in de specialistische branches waarin Lenntech opereert. Ook op de website is hier goed rekening mee gehouden. Natuurlijk is het voor mij weleens lastig om iedereen te begrijpen en zij mij. Maar gaandeweg de gesprekken komen we er altijd wel uit met elkaar.

Referentie Lenntech

Verrassende werkomgeving

De eerste keer dat Ann het pand van Lenntech zag, vond ze verrassend. “Kijk maar eens op Google maps. De buitenkant van het pand is heel apart. Binnen is alles aanwezig om goed te werken. En de collega’s zitten dichtbij elkaar, dus de lijnen zijn kort.

Onlangs heeft Lenntech ook een kantoor geopend in Dubai om zo klanten uit het Oosten efficiënter te bedienen. Helaas was het niet nodig om naar Dubai af te reizen”, lacht Ann. “Ze huren daar een flexplek waar de Italiaanse collega twee weken in de maand werkt. Ook dat is goed voor elkaar.”

Nieuwe wereld

Ann is trots op de samenwerking met Lenntech. “We hebben elkaar in korte tijd beter leren kennen en ze hebben ingezien dat die certificaten nu ook nieuwe klanten en dus omzet kunnen opleveren. En ik heb een heel nieuwe wereld leren kennen, waar ik het bestaan niet van kende.”

David van Lennep heeft 23 jaar geleden zijn bedrijf Lenntech vanaf de grond opgebouwd. Het voornaamste doel van Lenntech is het ontwikkelen, ontwerpen, bouwen en installeren van milieuvriendelijke waterbehandelingssystemen voor de wereldwijde industrie. Oorspronkelijk lag de focus op de desinfectie van water, oxidatie- en recyclingtechnologie. Door de jaren heen werden hieraan aanverwante technologieën, zoals fijne filtratie, biofiltratie and geurbeheersing, toegevoegd. David: “De samenwerking met QSN is ontstaan toen rond 2009 steeds meer klanten ons vroegen om bepaalde certificaten. Hele handboeken werden bij ons opgevraagd. Daar werd ik eerlijk gezegd wel een beetje gek van. Ik heb toen onderzocht welk bedrijf ons zou kunnen ontzorgen en ik stuitte op de ‘fast track lane’ van QSN.

Toegevoegde waarde

“Niet lang daarna kwam er een grote, tijdrovende opdracht voorbij en hebben we het hele ISO-gebeuren even in de wachtkamer gezet. Ongeveer drie tot vier jaar geleden is het weer opgepakt, omdat we er bijna niet onderuit leken te komen. Sinds dit jaar is Ann degene die ons op dit gebied ontzorgt. Ze controleert, interviewt en toetst. Het is een prettig idee dat dat allemaal doorloopt.”

Rust

Dat het even heeft geduurd voordat David het nut van certificeren inzag, heeft volgens hem vooral te maken met de omvang van zijn bedrijf. “Natuurlijk vind ik veiligheid van mijn medewerkers en werken volgens bepaalde normen belangrijk. Maar voor een kleine organisatie zijn deze trajecten flinke investeringen. Het kost veel tijd en werk en levert in eerste instantie geen omzet op. Dat moet je je wel kunnen permitteren. Nu ik weet dat we er goed bij zitten, geeft dat rust.”

Doorslaan in de procedures

Over de samenwerking met Ann is David zeer tevreden. “Ze kent iedereen inmiddels en ze kent onze werkwijze en de verschillen in branches waarvoor we werken. Zo vind ik dat we weleens doorslaan in het naleven van procedures. Als een kleine klant morgen iets van ons nodig heeft, dan moeten we dat morgen leveren. Dan is er geen tijd om twee dagen te wachten op een ondertekende opdrachtbevestiging. Zo werkt het nu eenmaal niet in bepaalde branches. Dat geldt overigens ook andersom. Voor een klant van ‘slechts’ 1.000 euro gaan wij geen enorme pakken papier invullen. Ik ben dan ook blij dat de nieuwe ISO-normen meer gaan focussen op risico-borging in plaats van het vastleggen van al die procedures. Een ontwikkeling, waar we samen met Ann een weg in gaan vinden.”

Mogen we jouw organisatie ook helpen met het opzetten en verbeteren van managementsystemen ? Neem contact met ons op!

Contact