Onze diensten

Informatiebeveiliging bij thuiswerken

Datum: 01-10-2020

Thuiswerken. We doen het al een tijdje. Er komt steeds meer aandacht voor goed ingerichte thuiswerkplekken om Arboveiligheidsrisico’s te voorkomen. Is er ook al voldoende aandacht voor informatiebeveiliging? We geven je in deze blog graag een aantal praktische tips.

Veilige verbinding instellen

Het is belangrijk dat medewerkers gebruik maken van een vertrouwd en beveiligd Wifi netwerk. Zorg dat thuiswerkmogelijkheden getest en geüpdatet zijn en dat er alleen gebruik wordt gemaakt van veilige videoconference tools. QSN Consultant Jasper heeft eerder deze blog geschreven over veilig vergaderen via online applicaties.

Geef extra aandacht aan risico’s valse e-mails

Criminelen maken gebruik van de huidige crisis door het versturen van phishingmails of het verspreiden van malware. Maak medewerkers bewust van het risico en de bijbehorende meldprocedure. Klik niet op links in e-mailberichten, open geen onbekende bijlagen en vul geen gegevens in bij e-mailberichten van een onbekende afzender. Naast een duidelijke procedure kan het organiseren van een phishingoefening of het instellen van extra beveiliging op e-mailberichten helpen om de bewustwording te vergroten.

Maak duidelijke interne afspraken

Communiceer duidelijk en frequent over interne afspraken. Bespreek met elkaar wat bijvoorbeeld via whatsapp en videoconference besproken mag worden. Geef extra aandacht aan de richtlijnen rondom het gebruik van hard- en software. Zorg dat op de apparatuur waarop medewerkers werken de laatste updates zijn geïnstalleerd. Het is ook belangrijk dat de helpdesk goed en snel bereikbaar is bij vragen.

Uitdaging op het gebied van informatiebeveiliging?

We helpen graag! Onze Consultants hebben veel ervaring bij het opzetten, implementeren en verbeteren van informatieveiligheidsmanagementsystemen. Ook kunnen we jouw organisatie helpen met andere uitdagingen op het gebied van informatieveiligheid.

Plan adviesgesprek

Bron: National Cyber Security Centrum

thuiswerken