Onze diensten

Brown Paper Audits

Vernieuwde auditmethodiek

De naam zegt het eigenlijk al, tijdens de Brown Paper Audit gaan onze consultants binnen jouw organisatie aan de slag met een groot vel (bruin) papier. De consultant, die de rol van auditor op zich neemt, zorgt voor een gestructureerde voorbereiding, uitvoering en vastlegging.

Uitvoering Brown Paper Audit

Medewerkers uit een specifieke procesketen komen samen en gaan aan de slag met het inzichtelijk maken van de praktijk, door het plakken van post-its. Daarbij wordt ingezoomd op oorzaken, knelpunten, achtergronden maar ook oplossingen. Hierdoor ontstaat direct een duidelijk inzicht, eigenaarschap en een geprioriteerd overzicht van verbeteracties.

Door de audit op deze manier vorm te geven resulteert dit in een meer draagvlak voor verbeteracties omdat de aanwezige medewerkers zelf kunnen aangeven met welke verbeteracties zij aan de gang zullen gaan.

Wat Cuccibu voor jouw organisatie kan betekenen

Onze consultants hebben al veel ervaring met het begeleiden van Brown Paper sessies. Onze consultants nemen de lead, zorgen voor focus en komen samen met jouw organisatie tot de kern. Wij zullen er voor zorgen dat jouw organisatie zich kan richten op de inhoud. Wil je meer weten over onze aanpak? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in!

Vernieuwde auditmethodiek
Voordelen Brown Paper Audit
  • Vernieuwde methodiek, maakt traditionele audits overbodig
  • Brengt het team dichter bij elkaar
  • Draagt bij aan draagvlak creëren
  • Stimuleert verbetering

Recente artikelen

Milieu & Energie
richtlijn lithium-houdende energiedragers
24-11-2023
QSN nieuws

Definitieve concept PGS 37-2 richtlijn gepubliceerd

Op 8 november 2023 is het definitieve concept van de PGS 37-2 richtlijn gepubliceerd. PGS staat voor Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen. Deze richtlijn is ontwikkeld om de opslag van lithium-houdende energiedragers te beheersen. Het definitieve concept ligt nu ter goedkeuring bij het Bestuurlijk omgevingsberaad (BOb). Nadat de richtlijn de status ‘definitief’ krijgt, kan het worden opgenomen in de Rijksregels.

Informatiebeveiliging
richtlijn
29-09-2023
QSN nieuws

Nieuw whitepaper: NIS2

In 2016 trad de eerste Network and Information Security directive, ofwel NIS-richtlijn, in werking: een richtlijn om de digitale weerbaarheid van de gehele Europese Unie (EU) te verbeteren. Door de snelle digitale transformatie van de afgelopen jaren heeft de EU sinds 2020 gewerkt aan een nieuwe versie van deze richtlijn: de NIS2. Deze whitepaper vertelt je alles wat je op dit moment moet weten over de NIS2 en de Nederlandse vertaling naar de Wbni.

Risicomanagement
21-09-2023
QSN nieuws

QSN wordt Cuccibu

Vanaf 1 oktober zal QSN haar handelsnaam veranderen in Cuccibu. Naast de naamswijziging zullen we ook verhuizen naar het nieuwe Cuccibu kantoor in Rijswijk.