Onze diensten

Hoe is het nu met?

Ann Depoorter

Ann Depoorter

Onder het genot van een latte macchiato spraken we QSN’er Ann twee jaar geleden over haar rol als Consultant bij QSN. We zijn benieuwd hoe het nu met haar gaat. Hoe blikt ze terug op de afgelopen tijd en zijn er veranderingen in haar vakgebied? We vroegen het Ann!  

Waar heb je je de afgelopen jaren mee bezig gehouden?

“De afgelopen jaren lag de focus onder andere op de informatie- en energiebesparingsplicht. Daarbij was het belangrijk dat we als Consultants van QSN onze opdrachtgevers proactief informeerde op de nieuwe wet- en regelgeving. We hebben de opdrachtgevers geholpen in de voorbereiding en gedeeltelijk ontzorgd. Daarnaast heb ik veel trainingen gegeven bij opdrachtgevers, zowel normkennis als interne auditor trainingen. Ik vind het onwijs leuk om trainingen te geven. Waarom? Het is een stukje kennis delen in combinatie met het delen van mijn ervaringen uit de praktijk. Daardoor kan je voorbeelden bespreken waar een organisatie ook echt iets aan heeft. 

Is jouw rol als Consultant de afgelopen jaren veranderd?

“Mijn rol als Consultant is de afgelopen tijd wel iets veranderd. Voorheen was ik vooral meewerkend bij mijn opdrachtgevers, tegenwoordig vervul ik een meer adviserende rol. Dit komt ook door een omkeerpunt bij veel organisaties. Vroeger werd certificatie gezien als een moetje. Steeds meer bedrijven zijn nu intern gemotiveerd om hun organisatie en managementsysteem te verbeteren. Ik merk dat organisaties echt die verduurzamingsslag willen maken, door zich bijvoorbeeld te certificeren op de MVO of CO2 Prestatieladder in plaats van de ‘standaard’ ISO normen. Vaak hebben deze organisaties al veel goede initiatieven opgestart. Aan mij de taak om in die ‘goede losse flodders’ structuur aan te brengen. Doordat de interesse van organisaties verschuift, leer ik als Consultant ook nog dagelijks nieuwe dingen.”

Wat is de focus voor 2022?

“Aankomende zomer ga ik me verder verdiepen in de komst van de Omgevingswet. Hoe kunnen we binnen QSN inspelen op deze ontwikkeling? En welke impact heeft het op onze huidige methodes en templates? Dat zijn vragen die we als kennisexpert moeten beantwoorden. Daarnaast ga ik een workshop over de Omgevingswet geven aan mijn collega’s. Ook moeten we onze opdrachtgevers weer gaan voorbereiden op de nieuwe ronde van de informatieplicht, welke gepland staat voor de zomer van 2023. Certificering is een terugkerend patroon, dat maakt het vak van Consultant ook juist leuk!” 

Vacatures

Heb jij net als Ann een passie voor duurzaamheid en milieu? En wil je organisaties verder helpen met de volgende stap? Dan is de vacature van QHSE Consultant bij QSN echt iets voor jou! Bekijk onze openstaande vacatures of neem contact op met onze Corporate Recruiter Shanice Eisden voor meer informatie. Shanice is te bereiken via seisden@qsn.nl of op 06-15 40 87  49. 

Vacatures